Sport

Hajdu ugrik be Böhn helyére

Hajdu János (hajdu jános, )
Hajdu János (hajdu jános, )

Ideiglenesen Hajdu János váltja a leukémiával kezelt Karl Erik Böhnt a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztján.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a szakember december 31-ig megbízottként tölti majd be a posztot, így ő irányítja a nemzeti csapatot az év végi szerbiai világbajnokságon.

“Az első és legfontosabb természetesen, hogy ezúton is jobbulást és gyógyulást kívánjunk Karl Erik Böhnnek, akit várunk vissza, és akiért nagyon szorítunk. A csontvelő-átültetése előtt újabb kemoterápiás kezelést kap, azonban tudjuk, hogy ennek nem az az oka, hogy rosszabbodott volna az állapota, hanem azért kerül rá sor, hogy még jobban felkészítsék a szervezetét a beavatkozásra” − kezdte a Magyar Kézilabda Szövetség sajtótájékoztatóját Vetési Iván, a szervezet elnöke.


Hajdu János helyettesíti Karl Erik Böhnt

Fotó: MTI

“Most már világosan látszik, hogy KEB a decemberi szerbiai világbajnokságra még nem tud visszatérni a csapat mellé, így megoldást kellett találnunk. Siti Bea munkáját nagyra értékeljük, bízunk benne és számítunk rá, hiszen óriási szerepe volt a lányok Eb-bronzérmében. Olyan szakembert kerestünk Bea mellé, aki rutinos, eredményes edző, komoly szaktekintély, és akár rövid időre is elvállalja megbízottként a szövetségi kapitányi munkát. A kérdést megvizsgálta a szövetség Szakmai Albizottsága, Szakmai és Versenybizottsága, majd az Elnökség is, és egyhangú döntést hozva Karl Erik Böhn visszatéréséig Hajdu Jánost kértük fel megbízott szövetségi kapitánynak, aki a felkérést el is fogadta” – folytatta az elnök, aki hozzátette, a világbajnokság után ismét megvizsgálják a válogatott helyzetét, Karl Erik Böhn egészségi állapotától, illetve a vb-eredménytől függően.

Az 59 éves Hajdu János, a szövetség korábbi szakmai igazgatója volt már mind a női, mind a férfiválogatott kapitánya, ráadásul „beugróként” is. 2008-ban, a pekingi olimpia selejtezőjén ő dirigálta a női együttest, amellyel az ötkarikás játékokon negyedik lett. Két héttel később már a férfiválogatottat irányította, a csapat pedig a 2009. januári horvátországi világbajnokságon a hatodik helyen végzett.

“Karl Erik Böhn gyógykezelése miatt emberileg és szakmailag is nehéz szituációban kellett döntést hoznia a Magyar Kézilabda Szövetségnek. Elnök úr is elmondta, és én is hangsúlyoznám, hogy átmenetileg, ideiglenesen vállaltam a feladatot, hiszen én is nagyon szeretném, hogy Karl Erik Böhn visszatérjen a női válogatott élére” − mondta el Hajdu János.

“Nagyon megtisztelőnek érzem a felkérést, amit örömmel vállaltam. A munkaadóm a Magyar Kézilabda Szövetség és a Nemzeti Kézilabda Akadémia, ezért kötelességemnek is érzem, hogy segítsek a jelenlegi helyzetben. Siti Beával régóta ismerjük egymást, emberileg és szakmailag is remek a kapcsolatunk. Szeretném, ha ez a csapat a világbajnokság előtt folytatná azt a munkát, amely tavaly decemberben Európa-bajnoki bronzérmet hozott a sportágnak.”

Vetési Iván elmondta, igyekeznek a csapat számára ideális felkészülési körülményeket biztosítani, így az már biztos, hogy október 25-től 27-ig rangos nemzetközi tornának ad majd otthont Magyarország. Ezen a magyar lányokon felül a az olimpiai 7. Horvátország, az olimpiai 6., világbajnoki 5., Pán-Amerika-bajnok Brazília, valamint Norvégia válogatottja vesz majd részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik