Sport

Babos a vártnál jobban megizzadt

Babos Tímea (babos tímea, )
Babos Tímea (babos tímea, )

Babos Tímea nagy csatában nyert a budapesti Római Teniszakadémián rendezett, 235 ezer dollár összdíjazású torna első körében.

Kedden délután mutatkozott be Babos Tímea a budapesti tenisztorna idei versenyén, az első körben orosz ellenféllel, a 20 esztendős Alekszandra Kruniccsal került szembe. A magyar lány nagyon jól kezdett, igen hamar eljutott 4-0-ig, ám ekkor kissé megtorpant, riválisa pedig három játékot megnyerve közel került az egyenlítéshez. Babos ekkor váltott pár szót edzőjével, majd visszatért a pályára és megnyerte az első szettet.


Babos Tímea nagy csatában jutott tovább
Fotó: MTI / Illyés Tibor

A második felvonás már sokkal kiegyenlítettebb volt, egy-egy brék után, 5-5-nél az orosz lány vehette volna el ismét Babos adogatását, de honfitársunk hatalmas küzdelem árán hozta a szerváját. Így sem ért véget két szett után az összecsapás, ugyanis a rövidítés Krunic részsikerét hozta.

A harmadik játékrész ismét kiélezett csatát hozott, 3-3-ig fej fej mellett haladtak fiatalok, ekkor Babosnak sikerült brékelőnybe kerülnie. Krunicnak a meccsben maradásért kellett adogatnia, ez azonban nem sikerült neki, Babos ismét elvette ellenfele szervagémjét és továbbjutott a második körbe. A mérkőzés 2 órán és 32 percen át tartott.

Délután kiesett a torna második kiemeltje, a világranglista 32. helyén tanyázó Alize Cornet, azaz máris megvan a Budapest Grand Prix első nagy meglepetése. A 2008-ban győztes gallon a cseh Andrea Hlavacková fogott ki két viszonylag sima szettben.

Nem kellett sokat várni a még nagyobb meglepetésre, ugyanis az első kiemelt is búcsúzott már az első fordulóban. A világranglistán 29. Lucie Safarovát a 161 hellyel (!) mögötte álló orosz Valerija Szolovjeva verte meg 1 óra 2 perc alatt

Ahogyan arról már írtunk, Jani Réka Luca és Lukács Vanda kipottyant az első fordulóban. Hétfőn Bukta Ágnes harcolta ki a továbbjutást.

Eredmények – Budapest Grand Prix, 1. forduló (a 16 közé jutásért)

Babos Tímea-Krunic (szerb) 6:3, 6:7 (5-7), 6:3
Szolovjeva (orosz)-Safarova (cseh, 1.) 6:1, 6:0
Cadantu (román) – Mayr-Achleitner (osztrák) 6:0, 6:1
Kovinic (montenegrói)-Konta (brit) 6:2, 3:6, 6:2
Anna Tatisvili (grúz, 8.)-Jani Réka Luca 6:3, 6:4
Petra Martic (horvát)-Lukács Vanda 6:3, 6:0
Hlavackova (cseh)-Cornet (francia, 2.) 6:4, 6:2
Scheepers (dél-afrikai, 6.)-Honcova (szlovák) 6:4, 6:1
Meusburger (osztrák)-Van Uytvanck (belga) 6:0, 6:2
Peer (izraeli)-Knoll (svájci) 6:2, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik