Sport

Viharos EB futamgyőzelem Zamárdi színekben

A hétvégén rendezték Baján, a nemzetközi motorcsónak Európa-bajnoki futamsorozatot, ahol Forma-250 kategóriában Bodor Péter bajnoki győzelmet aratott.

A hét nemzet versenyzőit felsorakoztató EB-n nem lehetett panasz a szervezésre, bár az időjárás komolyan megtréfálta a futamot: a felhőszakadás szétáztatta a depót, a szél szétszaggatta a sátrakat, nagyon úgy nézett ki, hogy ebből nem lesz verseny. Két futamot sikerült lebonyolítani, ami az érvényes szabályok szerint már elegendő volt arra, hogy minden kategóriában eredményt hirdessenek.

Bodor Péter, a Váci Autó SE versenyzője, többszörös világ- és Európa-bajnok nem bízta a véletlenre a Forma–250 kategória bajnoki győzelmét, és mindkét futamban maga mögé utasította a mezőnyt.

Legközelebbi verseny várhatóan az olaszországi San-Nazaróban lesz július 20-21-én, ahol Bodor Péter is rajthoz állhat.

A Váci Autó SE négy esztendeje helyezte át székhelyét Zamárdiba, így a hétvégi futam után a Balaton-parti város büszkélkedhet egy motorcsónak EB futamgyőzelemmel, amire Zamárdiban évek óta nem volt példa.

Zamárdi technikai sportban betöltött szerepe eddig is komoly volt, hiszen a tóparti városban székel ifjabb Tóth János, alias Janika, többszörös magyar ralibajnok és Tóth János raliversenyző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik