eross-zsolt(2)(960x640).jpg (erőss zsolt)
Sport sport

Elhallgatott információk Erőss Zsolt utolsó lépéseiről

A szerencsétlenül végződött Kancsendzönga-expedíció két magyar hegymászójáról új információk láttak napvilágot.

Még mindig nem tisztázódott, milyen körülmények között vesztette életét Erőss Zsolt és Kiss Péter hegymászó, miután meghódították a Himalája egyik legmagasabb pontját, a Kancsendzöngát.

Eddig csupán Kollár Lajostól, a Magyarok a világ nyolcezresein sorozat szóvivőjétől hallhattunk információkat, találgatásokat, most viszont az arcok.cafeblog.hu oldal közölt egy interjút, amely a Kiss Péter emlékére létrejött oldalon is olvasható.

A beszélgetés Mario Vielmóval készült, azzal a vicenzai hegymászóval, aki a magyarokkal szinte egy időben ért fel a csúcsra. Az olasz sportoló elmondta az interjúban, hogy a Kancsendzönga csúcsán körülbelül egy órát tölthettek el, de az időjárási körülmények egy idő után rosszabbra fordultak, így igyekezni kellett vissza, az alaptáborba.

Vielmo szerint a magyarok nyugodtak voltak a hegyen, de Erőss egy alkalommal hosszasan meredt a távolba, és azt a pillanatot nem tudta mire vélni. Történt viszont még valami a csúcson, idézzük:

“Az történt, hogy Zsolt ott a csúcson odalépett hozzám, és odaadott egy usb pendrive-ot. Teljesen érthetetlen volt számomra, hogy miért teszi, de gondoltam, rendben van, és zsebre tettem. Amikor odaadta, talán mondott is valamit, de azt már végképp nem értettem a felerősödő szélben. Először furcsállottam ezt az egész helyzetet. Aztán viszont arra koncentráltam, hogy megkezdjem mielőbb az ereszkedést.

A négyes táborban, szétesett állapotom közepette is, újra eszembe jutott ez a pillanat. Amikor később leértem az alaptáborba és értesültem arról, hogy baj van, oda is adtam ezt a pendrive-ot Lajosnak anélkül, hogy megnéztem volna, mi volt rajta. Nem igazán értettem, hogy Zsolt a csúcson miért nekem adta oda. És hogy egyáltalán mi volt ezzel a célja…” – így az olasz hegymászó.

A lefelé úton is tapasztalt furcsaságokat az olasz mászó, a két magyar ereszkedésével kapcsolatban is elmondta a véleményét.

További részletek és a teljes interjú az arcok.caféblog.hu oldalon.

Furcsa mellékszálak

Egy másik hegymászó, Oscar Cádiah is elmondta véleményét Erőss Zsolt és Kiss Péter haláláról. Az Over magazin fordításából az Index idéz.

Szerinte a két magyar rendkívül alulöltözött volt a 8000-es magassághoz képest. Szerinte Erőss túlságosan sok fotót készített a csúcson a zászlókkal. Ő is azt mondja, amit Mario Vielmo, miszerint ők utoljára a csúcson látták a két magyart. Ez ellentmond annak, amit Kollár Lajos mondott korábban.

Az expedícióvezető ugyanis korábban azt mondta, lefelé menet észlelte az olasz és a spanyol hegymászó, hogy Kiss Péter visszafelé igyekszik. További ellentmondások itt.

Kollár Lajos reagált egyébként a fejleményekre: a pendrive valóban nála van, az “Üzenet a csúcsról” program van rajta, és szerinte Erőss Zsolt elszórhatta azt valahol az úton.

 

 

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.