Sport

Kovács András továbbjutott a WSOP főversenyén

Kulcsár Gergely nem ért pénzbe a főverseny előtti utolsó Hold’em tornán, de így is volt magyar továbbjutó, Kovács András sikerrel vette a WSOP Main Event 1A selejtező napját.

Nem sikerült fizetős helyig jutnia Kulcsár Gergőnek a World Series of Poker utolsó, 60-as számú Hold’em eseményén. Így is maradt magyar reménység, Kovács András ugyanis ott lehet majd a Main Event második napján – írja a Poker.hu.

A WSOP tegnapi napján a második játéknapot rendezték a 60-as eventen, melyen még Kulcsár Gergőért szurkolhattunk. Sajnos a magyar zsugás végül nem ért pénzbe, a külföldi hírforrások pedig nem közölték végső helyezését.

Ezzel eldőlt, hogy a magyar csapat tagjai már csak a főversenyen növelhetik a pontszerzések számát. Az évről-évre hatalmas érdeklődést kiváltó Main Eventre idén is tízezer dollárért lehetett beülőt váltani, melynek 1A napján 943-an vállalkoztak.

Egyedüli magyarként Kovács András jutott tovább tíz óra játékot követően, 25 925 zsetont birtokolhat majd a 2A napon.

A lebonyolítást illetően még rendeznek 1B és 1C napokat, majd egy 2A, 2B és 2C napot, de azt egy időben, csak más teremben. A mezőnyt a harmadik napon ültetik össze, és egészen a hetedik napig játszanak, amikor is kialakul majd a finálé. A legjobb kilenc játékos aztán novemberben tér vissza Las Vegasba, és akkor dől el, hogy ki lesz az abszolút világbajnok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik