Bor Barna (bor barna, )
Sport

Bor Barna is dobogón zárt Kazanyban

Joó Abigél után Bor Barna is érmet nyert a kazanyi Universiadén.

Vasárnap kora délután Joó Abigél remek versenyzéssel megnyerte súlycsoportjának küzdelmeit, így aranyérmet szerzett. Itt azonban nem ért véget a magyar érmek sora, hiszen Bor Barna is tatamira lépett és szintén a döntőig menetelt.

A pécsi egyetem hallgatója viszont a koreai Gujam Cho egy intéssel jobbnak bizonyult, így övé lett az arany, Bornak pedig ezüst jutott.

Tavaly egyszer már találkozott a két cselgáncsozó, de akkor is Cho nyert. A magyar judós az első fordulóban türkmén ellenfelet vert meg, a másodikban a mongol Enkhjargalt, a negyeddöntőben az egyiptomi Elsayedet, a 4 között pedig a kirgiz Krakovetskijt győzte le.

Bor Barna a 2009-es belgrádi Universiádén bronzérmes lett. Ez az Universiádék történetének 89. magyar ezüstérme.

A másik cselgáncsozó, Crjenics Miklós a 2. körben búcsúzott a -100 kilogrammosok súlycsoportjában. Egyetlen magyar ökölvívónk, Tóth László három menetben vereséget szenvedett grúz Jaba Koshitasvilitől, a 8 közé jutásért.

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.