Sport

77 éves átok tört meg Wimbledonban

Andy Murray (andy murray, )
Andy Murray (andy murray, )

A hazai pályán teniszező Andy Murray három szettben legyőzte a világelső Novak Djokovicot a wimbledoni tenisztorna döntőjében.

Ellentétes előjelekkel készülhettek a teniszezők az angol nyílt teniszbajnokság férfi egyesének döntőjére. A hazai pályán játszó Andy Murray könnyedén jutott a döntőbe, míg Novak Djokovic hatalmas meccset vívott Juan Martin del Potro ellen.

A világelső szerb adogatásával indult a mérkőzés. Nem is akárhogy. Murray pillanatok alatt három breaklabdához jutott, de Djokovic végül hozta a játékot. A következő fogadójátékát Murray már megnyerte, igaz utána rögtön bukta a sajátját is. Djokovic azonban 3-3-nál ismét hibázott, ennek köszönhetően a brit végül megnyerte az első szettet.

Murray-nek sikerült az, ami sok elődjének nem. Győzött Wimbledonban
Fotó:AFP

A második játszmában a 2011-es győztes hiába vezetett 4-2-re, a skót versenyző visszakapaszkodott és 7-5-re nyerte a második szettet.

A harmadik játszmában a tavalyi londoni olimpia bajnoka rögtön elvette ellenfele adogatását, majd semmire nyerte a sajátját. Utána azonban a Nole becenévre hallgató klasszis egy utolsó nagy hajrát indított, zsinórban nyert négy játszmát. Azonban rögtön utána Murray breakelte őt és megnyerte saját adogatójátékát is. Djokovic megint hibázott, így a tavalyi döntő vesztese a győzelemért adogathatott. Végül az utolsó játékot is sikerült megnyernie, így ő lett Wimbledon új bajnoka.

A torna megnyerésével Andy Murray egy 77 éves átkot tört meg. Ugyanis utoljára 1936-ban tudott brit versenyző, bizonyos Fred Perry diadalmaskodni Wimbledonban.

Eredmény-Wimbledoni tenisztorna, férfi egyes, döntő

Andy Murray (brit) – Novak Djokovic (szerb) 6-4, 7-5, 6-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik