Sport

Röplabda: egy sima és egy szoros vereség

Demeter-Gyorgy(960x640).jpg (demeter györgy, )
Demeter-Gyorgy(960x640).jpg (demeter györgy, )

A férfiak a spanyoloktól, a nők a románoktól kaptak ki az Euroligában.

A magyar csapat jól kezdte a mérkőzést, ám a kezdeti lendület sajnos nem tartott sokáig, Spanyolország pedig kihasználta Demeter György fiainak hibáit és behúzta az első szettet. A második felvonás kiegyenlített csatát hozott, de ismét az ibériaiak diadalmaskodtak, majd jött a magyar szépítés, de végül 3-1-es vereség lett az összecsapás vége.

“Az elején a támadásaink nagyon szervezetlenek voltak, így megkönnyítettük a spanyolok dolgát. Később, annak ellenére, hogy javultunk, az ellenfelünk nagyon taktikus és fegyelmezett játékot mutatott, és megérdemelten nyerte meg a találkozót” – értékelt Demeter a szövetség honlapján.

A magyarok az első három tornán, Kecskeméten, Barcelonában, illetve a podgoricai állomáson mindhárom mérkőzésükön kikaptak. Összesen három csoport van, mindegyikből az első helyezett, valamint a másodikak közül a legjobb jut be a négyes döntőbe.

Játszottak a nők is, ők Romániával meccseltek. A fordulatos mérkőzést végül a szomszédok nyerték meg 3-2-re, pedig Hollósy László tanítványai kétszer is vezettek.

” Megtettük az első lépéseket azon a hosszú úton, ami a célunkhoz vezet. Voltak szép, és kevésbé szép pillanatok, ahhoz, hogy az álmainkat elérjük, a rossz élményeket is meg kell élni. Az eddigi mérkőzéseink azt mutatják, hogy van fantázia a csapatban, viszont ahhoz, hogy kijöjjön az eredmény, az kell, hogy mindenki egy irányba haladjon” – értékelt a kapitány.

Négy egymást követő hétvégén a négy csoportszereplő otthonában rendeztek egy-egy tornát. A nyitányon, Bursában, majd egy héttel később, Kecskeméten a magyarok egy-egy győzelemmel és két vereséggel zártak, azt követően, Craiovában, végül pedig most Várnában is háromszor kikaptak, ezzel a negyedik helyen végeztek.

Az összesítés alapján az első kettő – a bolgár és a román együttes – jutott a négyes döntőbe, ahol a másik csoport két legjobbjával találkozik. A harmadik helyen a törökök végeztek.

Eredmények – röplabda

Férfi Euroliga, B csoport, 4. torna, 2. forduló:
Spanyolország-Magyarország 3-1 (17, 20, -16, 13)

Női Euroliga, 4. torna, 3. forduló:
Románia-Magyarország 3-2 (-13, 12, -21, 11, 12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik