Sport

Rablásból szerzett pénzből vált kis híján világbajnokká

Az amerikai Troy Wilcoxon kirabolt egy kaszinót, majd a pénzből elindult egy világbajnoki versenyen, és kis híján győzelemig menetelt.

Washington állam Clarkston városának rendőr főkapitánysága eljárást indított az amerikai Troy Wilcoxon ellen, akit rablással, betöréssel és pénzmosással vádolnak – írja a Poker.hu.

Adott a kérdés, hogy ez a hír önmagában miért is lehet érdekes egy pókeres rovatban. Nos Wilcoxon a rablás után egy jó barátjával, bizonyos James Nollette-el, egy gyors autóbérlést követően Las Vegas felé vette az irányt, ahol a páros nyolc napot töltött el.

Ezen idő alatt Wilcoxon elindult a World Series of Poker, azaz a póker világbajnokság kaszinóalkalmazottak versenyén, ahol 900 játékos között egészen a 11. helyig jutott, azaz mindössze egy pozícióval maradt le a döntőről, de végül így is ötezer dollárt nyert.

A magukat meg nem nevező pókeres-befektetők megerősítették a rendőrségnek, hogy Wilcoxon nagyjából 15 ezer dollár adósságát fizette ki az elmúlt napokban.

Az ügyben eljáró detektív, Richard Muszynski szerint mivel erőszakos behatolás jele nem volt a Clarkstonban található Lancer Lanes kaszinóban, így szinte biztosra vehető, hogy belsős „munka” törtét, melynek során 25 ezer dollárt lovasítottak meg a tolvajok.

A párost beidézték Asotin megye fellebbviteli bírósága elé, ahol hétfőn kell megjelenniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik