Sport

Elkerülték egymást a magyarok Európában

Dzunics Braniszlav (Dzunics Braniszlav)
Dzunics Braniszlav (Dzunics Braniszlav)

Pénteken, Münchenben sorsolták ki a kosárlabda EuroChallenge csoportbeosztását.

A következő szezonban négy magyar csapat is szerepel a 32 együttest felvonultató sorozatban, amely a harmadik számú európai kupaküzdelem. A magyar kupa- és bajnoki ezüstérmes Szolnoki Olaj az első, az Atomerőmű a második, a Körmend a harmadik, a Jászberény pedig a negyedik kalapból várta a sorsolást.

Az már a sorsolás előtt biztos volt, hogy a kluboknak nem kell majd nagyon sokat utazniuk, ugyanis a nemzetközi szövetség területi alapon két konferenciára osztotta a 32 résztvevőt.

Az Atomerőmű belehúzott, az immáron Braniszlav Dzunics vezette paksiak ugyanis megkapták a sorozat címvédőjét, az orosz Krasnye Kryliát. A török Gazientap és a román CSM Oradea vár még az Atomerőmű SC-re a B csoportban.

A Körmend a D csoportba került, ide a román Gaz Metan Medias, az orosz Triumph Lyuberty és az ukrán BC Kijev kapott még besorolást.

A Jászberény számára sem lesz egy sétagalopp a sorozatban való részvétel. A török Tofas Sports Club, a szlovén KK KRKA Novo Mesto mellett ugyanis az orosz Ural Jekatyerinburg is az F jelű kvartettnek a tagja.

A Szolnoki Olaj a fehérorosz BC Minszk-2006-ot, a bolgár Rilski Sportist és a román BC Murest kapta ellenfeléül a H csoportban.

A magyarok csoportjai

B csoport: ATOMERŐMŰ SE, Krilia (orosz), Gaziantep (török), Oradea (román)

D csoport: KÖRMEND, Medias (román), Ljuberci (orosz), Kijev (ukrán)

F csoport: JÁSZBERÉNY, Tofas (török), Novo Mesto (szlovén), Jekatyerinburg (orosz)

H csoport: SZOLNOKI OLAJ, Minszk (fehérorosz), Rilszki (bolgár), Mures (román)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik