Sport

Bekezdtek a vízilabdás srácok az Universiadén

vízilabda (vízilabda, vizes vb 2013)
vízilabda (vízilabda, vizes vb 2013)

A magyar férfi Universiade-válogatott 20-3-ra verte Grúziát Kazanyban.

A hivatalos megnyitó csak szombaton lesz a kazanyi egyetemi-főiskolai világjátékokon, de pólómeccset már pénteken is játszottak. Mi az hogy! A mieink alaposan kitömték a grúzokat.

A Szegedi Tudományegyetem hallgatója, Juhász Zsolt 4 góljából hármat ejtésből szerzett. Vincze Balázs együttesének legjobbja mégis az a Tóth Márton volt, aki Benedek Tibor nagyválogatottjából került az Universiade csapatba. A szintén szegedi Tóth 5 gólig jutott.


Fotó: Monoki Kálmán

“Nem ismertük a grúz csapatot, a tegnapi közös edzést is kihagyták. Természetesen örülök a győzelemnek, de semmi jelentősége nincs. Nagy különbség volt a két csapat között. Elégedett vagyok. Holnap szünnap, vasárnap jöhetnek az oroszok” – nyilatkozta Vincze Balázs szövetségi kapitány a meccs után.

Tóth Márton, a válogatott legeredményesebb játékosa: „Már az első negyedben tudni lehetett, hogy meglesz a meccs. Számos támadási figurát gyakorolhattunk. Már nem vagyok csalódott amiatt, hogy kikerültem a nagy válogatottból. Teljes erőből az Universiadéra koncentrálok. Nekem ez a harmadik. 2007-ből, Bangkokból már van egy bronzérmem. De a kazanyi minden eddigit felülmúl.”

Eredmény – Universiade, férfivízilabda-torna, 1. mérkőzés:

Magyarország-Grúzia 20-3 (6-0, 4-1, 7-0, 3-2) Gólszerzők: Tóth M. (5), Juhász Zs. (4), Kovács G. (3), Somogyi B. (3), Szentesi Á., Chilkó M., Halek M., Erdélyi B., Szécsi D. Kiállítási arány: 8:4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik