Sport

Válogatott kézisek Érden

klivinyi kinga (klivinyi kinga, )
klivinyi kinga (klivinyi kinga, )

Három új igazolást jelentett be a Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő magyar bronzérmes.

Nem tréfálnak az érdiek. A magyar pontvadászatban bronzérmes női kézilabdacsapat is indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében, mivel a Győri Audi ETO nyerte a BL-t. A sorozatnak új igazolásokkal és egy vadonatúj sportcsarnokkal vág neki Szabó Edina csapata. Klivinyi Kinga, Triscsuk Krisztina és Schatzl Nadine a három új szerzemény.


Az Érd új igazolásai
Fotó: ÉTV-ÉRD

„Nagy kihívásnak tekintem, hogy az Érd játékosa leszek, ráadásul nagyon szerettem volna ismét Szabó Edinával együtt dolgozni. Még a fehérvári időkből ismerjük egymást. Ő adott nekem lehetőséget; mind a ketten tudjuk, mire számíthatunk a másiktól. Nem tartok attól, hogyan illeszkedem majd be a csapatba: a válogatott játékosokat eleve ismerem, velük is hamar egy hullámhosszra kerültünk. Mivel korábban csak az EHF-kupában és KEK-ben volt alkalmam játszani, nagy reményekkel vágok neki a Bajnokok Ligája-sorozatnak. Szerintem annak a csapatnak van esélye bármit is elérni egy nemzetközi kupában, amelynek a játékosai hisznek magukban. Bízom benne, hogy az Érd messzire jut nemzetközi szinten is!” – mondta Triscsuk a szerdai sajtótájékoztatón.

Ami a létesítményhelyzetet illeti, hét év után megnyitja kapuit a Velencei úti Sportcsarnok. Az Érd Megyei Jogú Várostól mint többségi tulajdonostól kapott segítséggel, illetve a tao-támogatások gyűjtésével a klub 1,3 milliárd forintért meg tudja vásárolni a csarnokot. A teljes vételár 2014. december 31-ig kerül kifizetésre a HVB Leasing Sport Ingatlanhasznosító Kft. felé.

Az érdiek a BL-selejtező második körében szállnak be a küzdelembe, a sorsolás fintoraként ugyanabba a négyes csoportba, ahol az FTC-Rail Cargo Hungária is. Az Érd a svájci Zuggal meccsel először, míg a Fradi a horvát Lokomotiv Zágrábbal. Amennyiben érvényesül a papírforma, a két magyar együttes egymás ellen mérkőzik meg a főtáblára kerülésért, a minidöntő és az elődöntők vesztesei pedig az EHF-kupában indulhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik