Sport

Terroristák fenyegetik a téli olimpiát

Doku Umarov (doku umarov, )
Doku Umarov (doku umarov, )

Minden eszközzel meg kell akadályozni a 2014-es szocsi téli olimpiai játékok megrendezését - ezt a felhívást tette közzé szerdán egy videoüzenetében Doku Umarov csecsen szeparatista vezér.

Umarov azt állította, az orosz hatóságok az olimpiát olyan földön szándékoznak megrendezni, amelyben muzulmán ősök csontjai nyugszanak. “Meg kell akadályoznunk ezt minden eszközzel” – közölte.

www.kavkazcenter.com című iszlamista honlapon látható felvételen a csecsen vezér érvénytelennek nyilvánította azt a korábbi parancsát, hogy ne támadjanak meg Észak-Kaukázuson túli orosz célpontot.

Doku Umarov, Oroszország első számú közellensége, korábban is kijelentette már, hogy célpontnak tekinti a Szocsiban rendezendő téli játékokat.

A Kaukázusi Emírség nevű szerveződés vezetője volt az értelmi szerzője a Moszkva-Szentpétervár expressz kisiklatásának 2009-ben, a moszkvai metróban elkövetett öngyilkos merényleteknek 2010-ben, valamint az orosz főváros legforgalmasabb repülőterén elkövetett támadásoknak 2011-ben.

Emellett a csecsenek számlájára több véres túszdráma írható, a többi között egy 2002-es támadás egy moszkvai színház  ellen, valamint a 2004-es észak-oszétiai iskolai vérengzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik