Sport

Benedek Tibor több tervet is kidolgozott

Benedek Tibor (benedek tibor, )
Benedek Tibor (benedek tibor, )

Benedek Tibor szövetségi kapitány az utolsó pillanatig kivár Varga Dánielnek, a férfi-vízilabdaválogatott kézműtéten átesett csapatkapitányának világbajnoki keretbe nevezését illetően.

A július–augusztusi barcelonai vizes világbajnokságra készülő pólóválogatott szerdán sajtónyilvános edzésen vett részt a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, ahol a 17 fős bő keretből 15-en jelentek meg. Hiányzott a kézműtétje után rehabilitációs munkát végző Varga Dániel és a kisebb betegséggel küzdő Kis Gábor.

Benedek az edzés után elmondta, elégedett a kerettagok munkájával, csak a kisebb-nagyobb sérülések, betegségek okoznak gondot.

A szövetségi kapitánynak jövő hétfőig kell kihirdetnie a Barcelonába utazó 13 fős keretet, de az továbbra is kérdéses, hogy Varga Dániel tagja lehet-e a vb-csapatnak. Benedek azt mondta, az utolsó pillanatig vár, és a döntést az orvosi stábbal együtt hozza majd meg. Hozzátette, megvan a terve arra az esetre is, ha a csapatkapitány nem vállalhatja a játékot.

Varga Dénes bízik fivérének felépülésében.

Fontos lenne a jelenléte, mégiscsak a csapat kapitánya, de ha mégse jön rendbe, akkor is erős kerettel vágunk neki a világbajnokságnak” – mondta a horvát Primorje Rijekában légióskodó pólós.

Decker Ádám, a Szeged játékosa szerint a válogatott célja egyértelműen a négy közé jutás, de már a negyeddöntőben is kemény mérkőzés várhat rájuk, mivel egyre kiegyenlítettebb a mezőny.

„Ez az 19831985-ös születésű generáció már az utánpótlás-válogatottakban is együtt szerepelt. Az összeszokottság lehet majd az egyik legnagyobb erősségünk” – mondta Decker. 

A vizes világbajnokság férfivízilabda-programja július 22-én kezdődik: ezen a napon a Benedek-csapat Kína ellen száll medencébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik