vlagyimir klicsko (vlagyimir klicsko, )
Sport

A nehézsúly legnagyobb meccse jön

Október 5-én Moszkvában mérkőzik meg egymással az ukrán Vlagyimir Klicsko és az orosz Alekszandr Povetkin nehézsúlyú szuper-, illetve világbajnok ökölvívó.

Kicsi az esély arra, hogy elbukja a meccset
Fotó: AFP

A 37 esztendős, IBF, IBO világ- és WBO, WBA szuperbajnok Klicsko a 64. profi mérkőzésére készül a veretlen 33 esztendős Povetkin ellen, aki 2011 októberében hódította el a WBA nehézsúlyú világbajnoki övét.

„Ez a legnagyobb meccs, amit a nehézsúly jelenleg kínálni tud – mondta a bejelentés után a 60 győzelmet és három vereséget számláló ifjabb Klicsko fivér. – Még sosem bokszoltam Moszkvában, de alig várom, hogy abban a különleges atmoszférában lépjek a kötelek közé, amelyet a rengeteg ukrán és orosz néző várhatóan teremt.”

Klicsko legutóbb májusban bokszolt: Mannheimben hat menetben, technikai K. O.-val verte a német–olasz Francesco Pianetát.

Povetkin előzőleg szintén májusban lépett a szorítóba: negyedik címvédő mérkőzésén, Moszkvában a harmadik menetben ütötte ki a lengyel Andrzej Wawrzykot. Az orosz eddig 26 meccsen van túl, és meglehetősen egyenletes a teljesítménye, ugyanis mind a 26-ot megnyerte, 18-at ráadásul kiütéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!