Sport

Nézőket tarolt le egy luxusautó

Lengyelországban sodort el több nézőt is az egyik autóverseny résztvevője.

Már a kezdést követő pillanatokban súlyos baleset történt a Gran Turismo Polonián, azaz a háromnapos lengyelországi túraversenyen. Az egyik versenyautó, egy Koenigsegg a nyílegyenes útról sodródott le, és elkaszálta az oldalt álldogáló embereket.

A vezess.hu cikke szerint a 17, pórul járt néző között két kisgyerek is volt. Mindenkit kórházba szállítottak, négyen sérültek meg súlyosan, rajtuk kívül még egy embert tartottak bent, a többiek már hazamehettek.. Az első hírek szerint az autó norvég versenyzője nem fogyasztott alkoholt azelőtt, hogy a volán mögé pattant volna. Azt nem tudni, hogy a verseny a balesetet követően folytatódott-e.

Az utóbbi időben nagyon sok versenybaleset történt szerte a világon. A Le Mans-i 24 órás futamon már a negyedik kört követően életét veszítette egy versenyző, Allan Simonsenen nem tudtak már segíteni az orvosok. A mögöttünk hagyott hétvégén előbb Franciaországból érkezett egy tragikus hír, az olasz Andrea Mame egy Lamborghini-futamon veszítette életét.

Sajnos Magyarország sem maradt ki a sorból, vasárnap írtunk róla, hogy egy autó a nézők közé csapódott a Nagykálló és Újfehértó közt zajló eseményen. Az egyik sérült később belehalt sérüléseibe, míg egy másik néző továbbra is életveszélyes állapotban van.

Videó – Felvétel a balesetről (csak erős idegzetűeknek):

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik