Sport

A spanyolok most női kosárban értek csúcsra

Spanyolország (spanyolország, )
Spanyolország (spanyolország, )

Spanyolország válogatottja diadalmaskodott a női kosárlabda Európa-bajnokságon.

Ugyan a legnagyobb meglepetés már rég megtörtént az idei kontinenstornán (már a csoportkörben kiestek a címvédő oroszok), azért a fináléban egészen az történt, amire előzetesen számítani lehetett. Spanyolország ugyan az utóbbi időben rendre ott volt a tűz közelében, aranyat legutóbb 1993-ban tudtak nyerni. Az ellenfél ráadásul a házigazda francia válogatott volt.

A spanyol hölgyek a vasárnap esti döntőben kellemetlen védekezést mutattak be, ennek köszönhetően pedig a gall csapat 18-szor is eladta a labdát, ami végül döntőnek bizonyult. Két perccel a vége előtt még így is megvolt az esélye a vendéglátónak a sikerre, ekkor ugyanis még 68-67-re vezettek csak a spanyolok.

Több dobás is kimaradt a hajrában mind a két oldalon, majd a torna legjobbjának megválasztott Sancho Lyttle süllyesztett el a gyűrűben egy duplát kilenc másodperccel a vége előtt. Franciaországnak még volt egy labdája az egyenlítésre, de Lawson-Wade triplakísérlete kimaradt és Gruda ugyan bedobott egy ziccert, Spanyolország ezzel együtt is 70-69-re megnyerte az izgalmas döntőt.

A bronzérmet Törökország kaparintotta meg, amely magabiztosan gázolt át Szerbián a harmadik helyről döntő összecsapáson.

A következő, 2015-ös Európa-bajnokságot Magyarország és Románia közösen rendezi.

Eredmény – női kosárlabda Európa-bajnokság, döntő

Spanyolország-Franciaország 70-69 (21–12, 15–23, 17–20, 17-14)

a 3. helyért:
Törökország-Szerbia 92-71 (21-24, 22-20, 23-12, 26-15)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik