Sport

Sikert sikerre halmoztak a magyar kajak-kenusok

kajak-kenu(210x140)(1).jpg (kajak, kenu, )
kajak-kenu(210x140)(1).jpg (kajak, kenu, )

Összesen 19 érmet zsebelt be a magyar kajak-kenu válogatott a poznani ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon.

A szombaton 1000 méteren szerzett kilenchez vasárnap 500-on öt érmet tettek hozzá a magyar versenyzők a poznani ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokságon, s ehhez jött még zárásként a 200 méteren begyűjtött további négy dobogós helyezés.

Vasárnap délelőtt a fél kilométeres távon az ifjúságiak mezőnyében Takács Tamara és Czéllai-Vörös Zsófia párosa kiváló versenyzéssel győzött a hazai szövetség tájékoztatása szerint, s ugyancsak nyert kajak egyesben Szabolcsi Bence. A Horváth Máté Sebestyén, Duró József kenus duó második, a Koós Norman, Szeiler Máté kajakkettős pedig harmadik lett.

Az U23-as korosztályban a Horváth Noémi, Hagymási Anita, Farkasdi Ramóna, Bodonyi Dóra alkotta kajaknégyes ugyancsak harmadikként zárt.

Délután a 200 méteres távon győzött az ifjúságiak között a kenus Hajdú Jonatán, valamint a Nagy Vendel, Csizmadia Kolos Attila kajakpáros, s harmadik lett a kajakos Birkás Balázs, míg a 23 éven aluliak mezőnyében Lakatos Zsanett nyerte a női kenusok döntőjét – a verseny honlapja szerint.

Szombaton, 1000 méteren két arany-, négy ezüst- és három bronzérem volt a magyar mérleg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik