Sport

1,1 milliárd forintot nyert a profi pókeres

Elképesztő összeget tehetett zsebre az amerikai Anthony Gregg, miután megnyerte a világbajnokság One Drop High Rollersét.

Az amerikai Anthony Gregg első WSOP győzelmét szerezte, melyet nem máson, mint a 111 111 dollár nevezési díjú One Drops High Rolleren ért el. A bajnoki cím mellé a profi kártyás 4,8 millió dollárt tett zsebre, mely átszámítva nem kevesebb mint 1,1 milliárd forint ér – írja a Pokerhu.

Egy meghosszabbított harmadik játéknappal fejeződött be a World Series of Poker 47-es számú eseménye, a One Drop High Rollers, ahol még 26 játékosnak volt esélye a busás pénzt ígérő fődíjra.

Mivel 24 főt díjaztak, így két zsugás pénz nélkül maradt, végül Haralabos Voulgaris és Yevgeniy Timoshenko távoztak üres kézzel.

A fizetős helyekre olyan neves nemzetközi pókersztárok értek oda mint Steve Gross, Dan Shak, Jason Koon, Shaun Deeb, Phil Laak, Andrew Lichtenberger, Daniel Alei, Mike Sexton, Martin Finger és Jeremy Ausmus.

A nyolcfős finálé a tavalyi bajnok Antonio Esfandiari vezetésével alakult ki, aki egy újabb történelmi tett kapujában állhatott. A döntőben Nick Schulman, Brandon Steven, Martin Jacobson és Richard Fullerton sorrendben távoztak, amikor is a szervezők megállították négy főnél a játékot.

Ekkor Esfandiari mellett Bill Perkins, Chris Klodnicki és Anthony Gregg voltak még harcban, a hobbista Perkins állt az élen. Ő viszont hamar elszórta zsetonjait, de így is képes volt megszerezni a bronzérmet, előtte ugyanis Esfandiari intett búcsút a küzdelmeknek.

Ezzel eldőlt, hogy nem lesz címvédés, a párbajt Gregg és Klodnicki játszhatták, előbbi jóval tapasztaltabb versenyző hírében áll, ráadásul nagy előnnyel is rendelkezett.

A Heads Up nem tartott sokáig, Gregg a 4-3-9 flopon adta meg 9-2-vel Klodnicki 7-5-re mondott allinjét, és a turn ötös után egy river hármassal biztosította be győzelmét.

Az amerikai zsugás eddig négymillió dollárt nyert pályafutása során, ezt most hanyag eleganciával duplázta meg egy verseny alatt, míg a második helyen végző Klodnicki is hatalmas összeget, kerek hárommillió dollárt tehetett zsebre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik