Sport

Óriási blamával indult a Tour de France

tour de france (tour de france, )
tour de france (tour de france, )

A 100. francia kerékpáros körverseny első szakaszának célvonalát majdnem meg kellett változtatni.

Korzikáról indult a centenáriumi Tour, amely előtt Lance Armstrong kijelentette, dopping nélkül lehetetlen megnyerni. Ezt ő nagyon jól tudja, mert hétszer nyerte meg, és mindannyiszor tiltott szer használatával, meg sem hívták a franciák a nyitányra az örökös eltiltást kapó amerikait.

Porto Vecchióból indult az első szakasz, és az első három etap mindegyikét Korzikán rendezik meg. A legelső egy 132 kilométeres menet volt, amelynek végén csak nagy nehézségek árán született meg maga a befutó is.

A német Marcel Kittel (Argos-Shimano) nyerte a szakaszt Bastiában, övé lett a sárga trikó, az élbolyból egyaránt hiányzott Mark Cavendish, Alberto Contador és Peter Sagan, mindannyian esélyesnek számítottak.


Nagyon rossz helyen a busz Bastiában
Fotó: AFP

A cél előtt nem sokkal egy nagyobb bukás is történt, de még ennél is nagyobb blama volt, hogy az egyik kísérőbusz beszorult a célvonal fölött lévő tábla alá (a versenyzők ekkor 3-4 kilométerre voltak a céltól). Kétségbeesetten próbálták kiszabadítani a járművet, de ez nagyon sokáig nem sikerült, így alternatív célt jelöltek ki.

Értesítették is a kerekeseket a maguk módján a csapatvezetők, hogy készüljenek, de aztán a végén mégis ki tudták szabadítani a buszt onnan, ahová senki sem tudja, hogyan keveredett.

Furcsán kezdődött tehát a 100. Tour de France kerékpáros körverseny.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik