Sport

Michelisz megint a legjobb hondás

A túraautó-vb Portugál Nagydíján Michelisz Norbert a negyedik helyen végzett, ezzel ő a legjobb hondás versenyző.

A szezonkezdet nagyon nehezen indult a Zengő Motorsport számára, ugyanis a Honda Civic csak az utolsó napokban készült el és folyamatosan hibák hátráltatták a tavalyi év privát világbajnokát. Azonban idővel összeállt a technika és egyre jobb lett a narancs-fekete gép, hetek óta pedig ismét az élmezőnyben autózik Michelisz.

Most Portóban remekelt a magyar autóversenyző, hiszen a Portugál Nagydíj időmérőjén a negyedik helyre hozta be a Hondát úgy, hogy előtte csak három Chevrolet találatható Muller, Chilton, Nykjaer sorrendben.

Michelisz így a vasárnapi első futamon a 4., a második versenyen a 7. helyről startolhat.

“Jó volt nagyon az időmérő, nem számítottam arra, hogy ennyivel gyorsabbak lehetünk, mint a gyári csapat. Nagyon boldog vagyok, mert az autó nagyon jól működött. Szinte kivétel nélkül nagymértékben haladtunk minden egyes állítás alkalmával és örülök neki, hogy ez az időmérőn meg is mutatkozott. Jól éreztem magam az autóban. Az első futamon meglehetne a dobogó, kis szerencse is kellene, hogy a rajt után meg tudjam tartani ezt a negyedik helyet, mert a külső oldalról indulok és ez az elmúlt években hátrány volt. A második futamon a hetedik helyről nehéz megmondani, a rajton sok fog múlni. Ha összejön valamelyik futamon egy dobogó annak nagyon örülnék, de a Chevykkel tempóból nagyon nehéz küzdeni” – nyilatkozta a magyar pilóta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik