Sport

Kevin Garnett nem kell a Bostonnak

kevin garnett (kevin garnett, )
kevin garnett (kevin garnett, )

A Celtics kosárcsapata két ikonjától, a karrierje kezdete óta zöld mezben szereplő Paul Pierce-től és Kevin Garnettől is megválik.

A két játékos – mint ahogyan Jason Terry is – a Brooklyn Netshez kerül, a Boston cserébe Kris Humphries, Gerald Wallace és Keith Bogans játékjogát, valamint a 2014-es, a 2016-os és a 2018-as amatőrbörzén felhasználható választási jogot kapta meg.


Kevin Garnett
Fotó: AFP

A 37 éves Kevin Garnett a Minnesota Timberwolvestól szerződött a nagy múltú, ám akkoriban gyengén szereplő Bostonhoz 1997-ben, mellette az azóta már idén a Miami Heattel bajnok Ray Allen is csatlakozott a csapathoz. A “hűséges” Pierce-szel kiegészülve így összeállt a “nagy hármas”, amely rögtön – 1986 után először és mindeddig utoljára – bajnoki címhez segítette az együttest. A szupertrió 2010-ben is fináléba jutott, ám ott elbukott a Los Angeles Lakersszel szemben.

A két sztár távozását előrevetítette, hogy az együttes vezetőedzője, Doc Rivers – aki 2004 óta ült a kispadon – a napokban a Los Angeles Clippershez távozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik