Sport

A görögöktől is kikapott a vízilabdaválogatott

Benedek Tibor (benedek tibor, )
Benedek Tibor (benedek tibor, )

Két szép győzelem után két vereséggel zárt a magyar férfi-vízilabdaválogatott a Szamarcidisz-kupán.

A Benedek Tibor irányította magyar válogatott pénteken előbb Montenegrót, majd az örök rivális Szerbiát győzte le egészen magabiztosan. A kapitány már akkor mondta, nem szabad hátradőlnünk.

Nos, szombaton reggel előbb az olaszok győzték le a mieinket, majd este a görögök is. A találkozó az olasz-montenegrói (10-10) meccs után kezdődött, az az eredmény kedvezett a magyar együttesnek.

Hatalmas szélben és már szűrt fényben kezdődött a találkozó, cseppet sem volt ideális a helyzet, maximum a házigazda görögöknek, akik hozzá vannak szokva ehhez az állapothoz.


Benedek Tibor szerint jól jön a pofon
Fotó: MTI

Madaras góljával vezetett a magyar válogatott, de a hazaiak a negyed végére már fordítottak – írja a vlv.hu oldal. Vámos, majd Varga Dénes talált be ezt követően, 3-2-re újra vezettünk. A nagyszünetben 4-4 volt az állás, a fordulás után viszont jött a rémálom.

3-0-s rohammal 7-4-re ment el a görög csapat, Lévai hiába védett a szerb meccshez hasonlóan jól. Varga szépített a záró nyolcperc előtt (7-5). Sajnos hiába, mert a negyediki negyed derekára 9-5-re módosult az állás, innen már nem is lehetett visszaút, 10-8-ra kikaptunk.

Benedek Tibor a találkozó után a vlv.hu-nak azt mondta, a cudar időjárási körülményekre nem szabad mindent ráfogni, a fáradtságra sem, így ez a pofon jól jön a társaságnak.

Hogy a magyar csapat hányadik helyen zárja a tornát, vasárnap dől el.

Eredmények – gyorsaságimotoros-vb:

Görögország – Magyarország 10-8 (2-1, 2-3, 3-1, 3-3)
A magyar gólszerzők: Varga Dénes, Madaras, Vámos 2-2, Hárai, Hosnyánszky

Ajánlott videó

Olvasói sztorik