Sport

Mozihős lesz Szilágyi Áron

Bravúros kisfilmekkel népszerűsítik az augusztusi budapesti vívó-világbajnokságot.

A MOL Vívó-világbajnokság szervezői egy hónappal ezelőtt plakát- és kisfilmpályázatot hirdettek az augusztusi esemény népszerűsítése céljával.

Eddig több mint 20 pályázat érkezett már be. A szurkolókat olyan klasszisok ihlették meg, mint az olasz Elisa di Francisca, a német Nicolas Limbach, Boczkó Gábor és Szilágyi Áron. Az eddig érkezett posztereket meg lehet nézni a vb hivatalos weboldalán és Facebook-oldalán is.

Aki szeretne, csatlakozhat a pályázathoz, és nemcsak képeket, hanem kisfilmeket is vár a szövetség a media@fencing2013.com e-mail címre. Ehhez egy kis inspirációként szolgál a vb nem hivatalos kampányfilmje.

Videó ez a vb nem hivatalos kampányfilmje:

A kampány két hét múlva indul be igazán, július 10. körül kerül ugyanis a mozikba a világbajnokság 45 másodperces hivatalos reklámspotja – a főszerepben Szilágyi Áronnal. A kampányfilm alapötlete szerint a friss Európa-bajnoki ezüstérmes kardozó a filmekből jól ismert szereplőkkel küzd meg. Az ellenfelek különböző korokat is szimbolizálnak.

Szilágyi Áron bízik benne, hogy a MOL Vívó Világbajnokság közeledtével a nézők is egyre több hasonlóságot fedeznek majd fel a mozis hősök csatája és a mai vívás között. Megjegyezte, hogy a felkészülésében is hasznosította a forgatás feladatait és tapasztalatait.

„Mentálisan jó edzés volt a forgatás, hiszen ahogy a vívásban, itt is általában egyszerre néhány másodpercre kell tökéletesen koncentrálni” – mondta a Vasas olimpiai bajnoka, aki lendületességével és hozzáállásával nagyon jó benyomást tett a stábra.

A több mint 30 fős csapat munkájának egyik irányítója, Vermes Iván operatőr-rendező elmondta, hogy számos kaszkadőrpróbát is rendeztek a kétnapos forgatás előtt, számos jelenetet azonban Szilágyi Áronnal vettek fel, az olimpiai bajnokot pedig – ahogy azt a versenyeken is megszokhattuk – végig kivételes eltökéltség jellemezte.

Videó egy rajzfilmes kisfilm:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik