Sport

Újabb történelmet írt az idei World Series of Poker

Poker(960x640)(9).jpg (póker)
Poker(960x640)(9).jpg (póker)

Kezdetét vette a 25 millió forint nevezési díjú One Drop High Rollers torna a Las Vegasi póker világbajnokságon, melyen rekord összegekért szállhattak harcba a kártyások.

Soha ennyi játékos nem nevezett még High Roller tornára, mint a WSOP 47-es eseményére, a 111 111 dolláros One Drop High Rollersre. 166-an vették fel a pókerarcot, és szálltak harcba a 4,8 millió dolláros fődíjért – írja a Poker.hu.

Tavaly rendezték meg először a One Drop eventet a World Series of Poker keretében, mely akkor egymillió dolláros nevezési díjjal bírt. A szervezők így is 48 játékost csalogattak asztalokhoz, közülük is Antonio Esfandiari bizonyult a legjobbnak, 18 millió dollárt tehetett zsebre.

Arra számítani lehetett, hogy minden évben nem lehet ekkora nevezésű versenyt megrendezni, így idén jócskán csökkentették a beülő árát, „mindössze” 111 111 dollárt, azaz nagyjából 25 millió forintot kellett annak a játékosnak befizetnie, aki meg akarta magát mérettetni.

Idén erre 166-an vállalkoztak, amivel a nyereményalap pont annyi lett, mint Esfandiari tavalyi nyereménye. Ebből 4,8 millió dollárt kap majd az első, derült ki az első nap végére.

Ekkor már csak 108-an maradtak, többek közt Mohsin Charania, Isaac Haxton, Philipp Gruissem, Michael Mizrachi, Sammy Farha, Freddy Deeb, Tom Dwan, Erick Lindgren, Greg Merson, Phil Galfond, Faraz Jaka, Scott Seiver, Erik Seidel, Phil Ivey, Jonathan Duhamel és a tavalyi második Sam Trickett is elvérzett.

Az élen jelenleg az amerikai Brandon Steven áll, mögötte a német Tobias Reinkemeier és a szintén amerikai Dan Shak következnek.

Szintén versenyben van még az elképesztő nyereményekért Ben Lamb, Daniel Negreanu, John Juanda, Johnny Chan, Gus Hansen, Eugene Katchalov, Phil Laak, Dan Kelly, Antonio Esfandiari, Jake Cody, Vanessa Selbst, Shaun Deeb és Jason Mercier is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik