Sport

Marosiék kiestek Wimbledonban

Marosi-Katalin(210x140)(3).jpg (Marosi Katalin)
Marosi-Katalin(210x140)(3).jpg (Marosi Katalin)

Marosi Katalin kiesett női párosban, a Wimbledonban rendezett Grand Slam-torna első fordulójában.

Marosi Katalin Catalina Castano oldalán három szettben kapott ki az osztrák Sandra Klemenschits és a svájci Romina Oprandi által alkotott duótól, így nem folytathatják a torna küzdelmeit.

A női párosban 38-adikként rangsorolt teniszezőnek ez volt a kilencedik wimbledoni fellépése, legjobb eredményét tavaly érte el, amikor a második fordulóig jutott.

Érdekessége a tornának, hogy ekkora csillaghullásra már rég volt példa, miután többek között Roger Federer, Rafael Nadal és Maria Sharapova is kiszállt a küzdelmekből. Ezenkívül a talaj minőségét is sokan megkérdőjelezik. A francia Michael Llodra a 11. játékos az idei wimbledoni teniszbajnokságon, aki sérülés miatt feladni kényszerült a mérkőzését.

A résztvevők közül többen panaszkodtak a csúszós fűre, ám Neil Stubley pályamester csütörtökön közölte, ugyanúgy készítették elő a pályákat, mint eddig, a maga részéről teljesen elégedett a felülettel.

A japán Date-Krumm Kimiko lett a legidősebb női játékos a londoni Grand Slam-torna történetében, aki bejutott a harmadik fordulóba. A 42 éves veterán – aki 2008-as visszatérése előtt 12 év szünetet tartott – legutóbb 1996-ban került a 32 közé, akkor végül az elődöntőben maradt alul Steffi Graffal szemben.

Eredmény – Wimbledon, női páros, első forduló

Marosi Katalin, Catalina Castano – Sandra Klemenschits, Romina Oprandi 4-6, 6-4, 4-6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik