Sport

Ésszel játszik a Honvéd

vizilabda(210x140)(1).jpg (vízilabda, vízilabda válogatott, benedek tibor, )
vizilabda(210x140)(1).jpg (vízilabda, vízilabda válogatott, benedek tibor, )

Új főszponzor segítségével vág neki a következő bajnokságnak a Honvéd vízilabdacsapata.

Ésszel játszunk – ez az immáron RacioNet-Honvéd elnevezésre hallgató kispesti vízilabdacsapat mottója. Csütörtökön a bajnokságot a hatodik helyen záró klub sajtótájékoztatót tartott, amely a júniusi időpont ellenére nem szezonértékelő volt, hanem az együttes jövőjéről szólt.

Az eseményen megjelent Molnár Imre, a Budapest Honvéd ügyvezető elnöke, Fodor Lajos, a szakosztály elnöke, Vad Lajos vezetőedző, Novák Ferenc szakosztály-igazgató, Strommer Pál, a RacioNet Zrt. vezérigazgatója és dr. Steinmetz Barnabás, az együttes kétszeres olimpiai bajnok játékosa.

„Három évvel ezelőtt a Groupama segítségével egy új csapat építésébe kezdtünk, másfajta anyagi koncepcióra alapozva. A Groupama a továbbiakban már nem lesz a névadó szponzorunk, de támogatóként mellettünk marad. A RacioNettel korábban is kapcsolatban álltunk. A névadó szponzor új, de a szellemiség az megmarad. Fiatal csapatot kell építenünk, úgy gondolom, hogy szép évad előtt állunk. Optimistán tekintünk a jövőbe, mert a Honvédnak mindig is fontos volt a vízilabda-szakosztálya és az is marad” – mondta a sajtótájékoztatón Fodor Lajos, aki elárulta azt is, hogy tervben van az Eurokupa-indulás is.


A vezetőedző a négybe várja a csapatot
Fotó: honved-vizilabda.hu

Ezt követően bemutatták a RacioNet-Honvéd négy új igazolását: Szőke Szabolcs és Fülöp Bence mellett a klub saját nevelése, a Németországból hazatérő Simon Roland, valamint a Ferencvárostól érkező Illés Sándor is Kispesten folytatja. Kiss Gergely, Gergely István és Steinmetz Barnabás tovább erősítik a Honvédot.

„Maga a csapat szerkezete az ő érkezésükkel megváltozik. Idén még formálódtunk, nem volt csere a csapatban. Velük már vannak cseréink, de nem azt mondom, hogy ők lesznek azok. A fiataloknak kell majd húzniuk a szekeret, az idősebbek pedig a háttérből segítenek” – mondta Vad Lajos vezetőedző, aki azt is kijelentette, hogy a csapat célja mindig a győzelem megszerzése. Ennek hallatára Steinmetz Barnabás bősz bólogatásba kezdett.

„Ezzel a garnitúrával és némi szerencsével beférhetünk az első négybe a következő bajnokság végén.”


Steinmetz még folytatja
Fotó: honved-vizilabda.com

A kétszeres olimpiai bajnok Steinmetz is azt várja a következő szezontól, hogy a RacioNet-Honvéd túlszárnyalja a bajnokságban elért hatodik helyet.

„Én is azt vallom, hogy ez a csapat mindig nyerni akar, de a realitás az, hogy lesznek majd olyan ellenfeleink, akik erősebbek lesznek nálunk, és olyan is lesz, hogy kikapunk tőlük. Viszont én ki merem mondani, hogy előrébb fogunk végezni, mint idén, és azt is megkockáztatom, hogy a legjobb négyben végzünk.”

A 37 esztendős bekk kapcsán természetesen felmerül a kérdés, hogy meddig játszik még a profik közt. Steinmetz ezt a témát is érintette:

„Az előző klubomnál felelőtlenül azt mondtam egy évadzárón, hogy a következő szezonom lesz az utolsó. Most nem esem ebbe a hibába. Amíg jól érzem magam fizikálisan, addig folytatom. Emocionálisan mindenképpen jó itt a Honvédnál, és azt gondolom, ez a jövőben is így lesz.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik