Sport

Federer is kiesett Wimbledonban

roger federer (roger federer, )
roger federer (roger federer, )

Óriási meglepetésre búcsúzott a wimbledoni teniszbajnokság második fordulójában a harmadik helyen kiemelt Roger Federer.

Egymást érik a váratlan eredmények Londonban: Rafael Nadal korai búcsúját még fel sem dolgoztuk, mikor jött a visszalépő játékosok miatt is sokk, majd Marija Sarapova kiesett a második fordulóban. Ezek mellett eltörpülhetne a tény, hogy egy cipőt száműztek a viadalról. Ha hozzátesszük, hogy miután Roger Federerről leparancsolták lábbelijét, drámai csatában alulmaradt az ukrán Sergiy Stakhovskyval szemben, akkor más fénybe kerül a történet.

Köztudott, hogy a wimbledoni teniszbajnokságon sok budapesti szórakozóhelyet is megszégyenítő dress code van érvényben. A játékosok ruházatának 90 százaléka fehér kell, hogy legyen. Ki gondolta volna, hogy a hosszú évek alatt nem éppen különc öltözködési szokásaival feltűnő Federernek fog meggyűlni a baja ezzel a szabállyal?!

Pedig így történt, a svájci nem léphetett szerdán pályára az első fordulóban hordott cipőjében. Az ok egyszerű: narancssárga talpával túl sok színt vitt az öltözékébe. A szervezők nem ítélték pénzbüntetésre a pályával együtt ír zászló színeit felvonultató teniszezőt, csak megkérték, hogy válasszon magának más lábbelit – árulta el a brit DailyMailnek a torna szóvivője. A hétszeres wimbledoni bajnok Federer egyébként kínosan ügyel a megjelenésére, és mindig külön felszerelésben küzd a trófeáért. A pletykák szerint az öltözékét biztosító Nike ezért a lehetőségért körülbelül tízmillió dolláros (több mint kétmilliárd forint) összeget fizet.

Úgy tűnik, hogy Federernek a cipője olyan, mint Sámsonnak a haja: szerda délután – tetőtől talpig elfehéredve – kikapott Stakhovskytól. Az első játszmát még sikerült rövidítésben hozni a svájcinak, a következő tie breaket azonban megnyerte az ukrán. Ezt követően 7-5-re hozta a harmadik szettet. A negyedik, sorsdöntő játszmában brékhátrányból állt fel Federer, de ez sem volt elég: végül elbukta a rövidítést és ezzel a meccset is.

Eredmény – Wimbledoni-teniszbajnokság, 2. forduló:

Sztahovszkij (ukrán)–Federer (svájci, 3.) 6-7, 7-6, 7-5, 7-6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik