Sport

Búcsúzik a fehérváriak nagy kedvence

sofi (sofi)
sofi (sofi)

Sofron István magyar válogatott jégkorongozó elhagyja a SAPA Fehérvár AV19 csapatát, hogy a német bajnokságban folytassa karrierjét.

Fotó: Koppán Viktor Dávid

Külföldön próbál szerencsét a magyar nemzeti együttes gólerős játékosa, Sofron István, mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Krefeld Pinguine csapatához szerződött.

Sofi magyar jégkorong-bajnokságban 2006-ban mutatkozott be először a Fehérvári Titánok színeiben, majd egy évvel később az Alba Volán SC csapatával már az osztrák első osztályban játszott. A fiatal játékos hamar meghatározó figurája lett a Volánnak, a 2011/2012-es szezonban pedig ő lett az EBEL gólkirálya. Bár a mostani szezonban kevésbe ment jól a fehérváriaknak, Sofron játékára nem igazán lehetett panasz, húzóember maradt, és idén ő lett a legponterősebb játékos a csapatban.

A 25 éves csíkszeredai születésű korongos, háromszoros magyar bajnok 2010-ben mutatkozott be a válogatottban, ahol 24 tétmeccsen 26 pontot szerzett. Eddigi pályafutása során összesen több, mint 400 tétmérkőzésen lépett pályára és ezeken közel 300 pontot szerzett a kanadai táblázat alapján.

A jobbszélső hét év itthoni szereplés után távozik a nívós német bajnokságba. Látványos ütközései, lendületes játéka, és a szurkolókoz való példás hozzáállása minden bizonnyal hiányozni fog a fehérvári ördögkatlanból. Reméljük, kívánjuk, hogy egy csodás nemzetközi karrierrel kárpótol mindenkit a hiányáért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik