Sport

Fiatal vezér Miskolcon

Hajós Roland (hajós roland, )
Hajós Roland (hajós roland, )

Kéthónapos egyezkedés után megszületett a döntés: Travis Young lesz a Miskolci Jegesmedvék hokicsapatának vezetőedzője.

A klubnak azért kellett új edző után néznie, mert hiába a sikeres közös munka Tim Kehlerrel, a szakember a szezon végén jelezte, hogy távozik és új kihívások elé néz. Hétfő estig volt kérdéses, ki irányítja majd a szakmai munkát Borsodban, ekkor jelentették be a Miskolci Jegesmedvék klubhonlapjukon, hogy Travis Young személyében megtalálták az új trénert.

Két kanadai szakember, Glen Williamson és Bob Dever segítségét kérték ki a vezetők, akik több juharleveles edzőt is meghallgattak azelőtt, mielőtt Youngra esett volna a választás. Mint mondták, ő fiatal, rendkívül ambíciózus, felkészült, képzett, a legmodernebb módszerekkel dolgozik és nagy benne a bizonyítási vágy.

Young mindössze 30 esztendős, de már lehúzott hat esztendőt a kanadai egyetemi ligában, mint másodedző. Ő maga is játszott korábban védőként, ám a nyolcadik (!) agyrázkódása után, 24 esztendősen fel kellett hagynia a profi játékkal.

Young augusztus 1-jén áll munkába.

Egy új játékos érkezését is bejelentették: Hajós Roland a Sapa Fehérvár AV19-től érkezik. A 23 esztendős csatár korábban már játszott Miskolcon, most azért vált, mert a székesfehérváriaknál kevés lehetőséget kapott az EBEL-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik