Sport

Cseh lehet, hogy csak egy számban indul a vb-n

Szűk egy hónap múlva kezdődik a barcelonai úszó-világbajnokság. Két klasszisunkat, Hosszú Katinkát és Cseh Lászlót kérdeztük.

A Magyar Úszás Napján kibújtak barlangjukból (ami most az edzőközpontokat jelenti) a magyar úszóklasszisok, előtte meg helyzetjelentést adtak a felkészülésről.

Hosszú Katinka megint sok számban indulhat a vb-n, legalábbis most így gondolja. Arra a kérdésünkre is válaszolt, hogy miért indul a többiekhez képest sok kisebb versenyen:

„Szerintem nagyon jól állunk a felkészülésben. Sok számban olyan időket úszom, amiket eddig nem sikerült szezon közben, úgyhogy kíváncsian várom a vb-t, ahol remélem, még jobb leszek. Úgy érzem, jó taktika, ha sok versenyen indulunk, egyre nagyobb önbizalommal állok oda a rajtkőre, és egyre tudatosabban készülök. Minden versenyszám után vannak apró hibák, amiket ki tudunk javítani, ezeket akkor lehet begyakorolni, ha versenyszituációban vagyunk.

Az edzőtáborokat januártól áprilisig letudtuk, akkor nagyon sok edzés volt, az állóképességet javítottuk, azóta a versenyekre járunk. Persze ezekre is edzésből megyünk, nincs könnyítés, úgymond fáradtan úszom. A formába hozás a vb-re meglesz. Barcelonában a 200, 400 vegyes és a 200 pille biztos, ez a gerince a programoknak, aztán megnézünk még egy-két számot, és a 4×200-as váltóban is szeretnék indulni.”

Cseh László már rutinos versenyző, de ez nem azt jelenti, hogy ne lennének komoly céljai:

„Az, hogy most hogy úszok még nem feltétlenül érdekes, mert a vb-re kell a csúcsformát időzíteni. Még nem tudom, hogy az országos bajnokságon hány számban indulok, még nem adtuk le a nevezést. 4-5-6 számban gondolkodom. A világbajnokságon azért kevesebb lesz, egy, kettő vagy maximum három. Bármi megtörténhet, én szeretném a legjobb teljesítményt hozni, meglátjuk, minek van a legtöbb értelme.”

Az országos bajnokságot keddtől rendezik Debrecenben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik