Sport

Már csak egy győzelem kell a Chicagónak

chicago blackhawks (chicago blackhawks, )
chicago blackhawks (chicago blackhawks, )

A Chicago Blackhawks hatalmas csatában 3-1-re győzött a vendég Boston Bruins ellen, így összesítésben 3-2-re vezet az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjében.

Fantasztikus iramban kezdett mindkét csapat, hiszen a meccsnek az volt a tétje, melyikük kerül egyetlen sikerre a végső győzelemtől. Sorra alakultak ki a nagyobbnál nagyobb helyzetek, előbb a hazaiaktól Jonathan Toews, majd a túloldalon Milan Lucic találta el a kapuvasat. A két kapus, Corey Crawford és Tuukka Rask közben óriási védéseket mutatott be.
Közvetlenül az első szünet előtt Patrick Kane – aki a 2010-es finálét eldöntötte – egy szerencsés góllal vezetést szerzett: az elé pattanó korongot vágta közelről a kapuba. 

A Bruins a folytatásban is sokkal többet ütközött, de ez a fajta “fizikai megfélemlítés” nem vezetett eredményre, sőt, Kane újabb villanásával már 2-0-ra vezetett a hazai gárda. További rossz hír volt a vendégeknek, hogy egyik legjobbjuk, Patrice Bergeron megsérült, és nem tudta folytatni a játékot. Később a Blackhawks kapitánya, a két gólpasszos Toews is kidőlt a sorból. Benne annyi erő maradt, hogy ne menjen be az orvosi szobába, hanem a cserepadon szorítson társaiért. 

A harmadik harmad elején nagy nyomás nehezedett a chicagói kapura, és a szlovák Zdeno Chara – a világ legnagyobb lövőerejű játékosa – bombázott a kapuba. Az egyenlítés reményében kitámadott a Bruins, de emiatt a hátsó alakzata többször fellazult, így jöttek a hazai ziccerek, és Rasknak kellett bravúrokat bemutatnia.

A hajrában lehozta kapusát a 2011-es bajnok Boston, ám Bolland ezt kihasználva az üres kapuba lőtt messziről. 
A hatodik mérkőzésre magyar idő szerint kedd hajnalban kerül sor Bostonban.

Eredmény – NHL, döntő, 5. mérkőzés

Chicago Blackhawks-Boston Bruins 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)
Gólszerzők: Kane (18., 26.), Bolland (60.), illetve Chara (44.)
A párharc állása: 3-2 a Chicago javára.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik