Sport

Gól nélküli nosztalgia

HMSE-Szeged-foci-(960x640).jpg (foci, lövés, gól, )
HMSE-Szeged-foci-(960x640).jpg (foci, lövés, gól, )

Kereplő, sör és tonnányi szotyi a lelátón, négy szegedi és nulla hazai gól a pályán. Ez a HMSE 30 évvel ezelőtti sikereit felidéző szombati nosztalgia focimeccs mérlege.

Harminc év után újra felcsendült a “Hajrá Mese!” rigmus a hódmezővásárhelyi Városi Stadionban, szombat délután ugyanis, egy nosztalgia mérkőzés erejéig ismét pályára léptek az egykori HMSE nyolcvanas évekbeli, legendás játékosai. Az NB II-t is megjárt csapat most hétvégén a szegedi öregfiúkat fogadta.

A hazai pálya és a több mint száz fős szurkolótábor lelkes biztatása ellenére is a Szeged kezdte jobban a mérkőzést. Többet támadtak, kevesebbet hibáztak, így végül, Lehota István góljával a vendégek szerezték meg a vezetést. A Tisza-partiak csatára még az első játékrészben duplázni tudott, így 45 perc elteltével két gólos szegedi előnnyel fordulhattak a csapatok.

A második félidőt is a Szeged kezdte jobban, minek eredményeként Holló János és Deák Ferenc is be tudta venni C. Molnár László kapuját. A mérkőzés véghajrájában már a Hódgép-Metripond SE
nyomott jobban. Lancsa Györgynek és Tasi Lajosnak is volt több, gólt érdemlő támadása, a labda azonban mindig a kapufán, az oldalhálóban vagy a kapus kezében landolt. A meccs végén még egy büntető is kimaradt, így végül maradt a 0-4-es végeredmény.

A közönség soraiban természetesen a meccs után is elismerően beszéltek a vásárhelyi játékosokról, ugyanakkor többen is megjegyezték, “egyet azért tekerhettek volna.”

Keretek:

HMSE: Antal Ferenc, Bálint László, C. Molnár László, Csernus István, Czilbauer Miksa, Fehér László, Feleki Sándor, Fodor Sándor, Gellért Tibor, Hegedűs Béla, Hegedűs Ferenc, Horváth Lajos, Kemenes Zoltán, Kántor Ferenc, Kovács Ferenc, Kovács Gábor, dr. Lancsa György, Leindler Zoltán, Miklós Árpád, Molnár Zoltán, ifj. Maczkó Gábor, Márki Ferenc, Nagy Ferenc, Nagy László, Olasz Ernő, Pálinkó Mihály, Pásztor István, Pápa Lajos, Petrók Viktor, Riczu János, Rostás Károly, Stark Csaba, Tasi Lajos, Ulbert Tibor és Zakar János.

Szeged: Lévai László, Tóth Zoltán, Lehota István, Major László, Takács Zoltán, Orosházi László, Polyvás Tamás, Holló János, Tárkány Zsolt, Szabó Gyula, Krajczár István, Zámbori Gábor, Deák Ferenc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik