Sport

Djokovic: Karrierem csúcsán vagyok

novak djokovic (novak djokovic, )
novak djokovic (novak djokovic, )

A szerb teniszező úgy véli, hogy a Roland Garros elődöntőjében elszenvedett vereség nem törte össze őt, sőt, így még nagyobb elszántsággal utazik Wimbledonba.

A világelső teniszező, Novak Djokovic 2011-ben diadalmaskodott Wimbledonban, aztán a tavalyi évben a svájci fenomén, Roger Federer hódította el a serleget.

„Úgy hiszem, hogy most karrierem csúcsán vagyok, és nagyon jól megy a játék” – mondta a 26 éves szerb.

Bár a Roland Garroson nem sikerült győznie, Wimbledonban már végső sikert várja el magától: „Nagyon akartam azt a címet, de nem gondolom, hogy ez annyira nyomasztana, máskor is voltam már hasonló szituációban. Remélhetőleg ezzel csak még jobban fokoztam a győzni akarásomat, és a legjobb formámat tudom hozni majd Wimbledonban.”

Djokovic nagy örömmel nyugtázhatta, hogy legnagyobb riválisai, Federer, Nadal és Murray mind a torna másik ágán kezdik meg a küzdelmeket, így a döntőig nem kell velük mérkőznie.

„Mindig is a wimbledoni végső győzelemről álmodtam, és ez egyik fénypontja volt karrieremnek két éve. Imádok ott játszani, a füves pálya a sportág legspeciálisabb talaja” – tette hozzá Nole.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik