Sport

A Tour de France-győztes beismerte, hogy doppingolt

jan ullrich (jan ullrich, )
jan ullrich (jan ullrich, )

Az 1997-es Tour de France-győztes német versenyző, Jan Ullrich bevallotta, hogy nem szabályos körülmények között érte el eredményeit.

A 39 éves Jan Ullrich azt is elárulta, hogy doppingolsában Eufemiano Fuentes, egy spanyol doktor segített neki azokban az időkben.

Egy interjúban elmondta: “Majdnem mindenki használ valamiféle energiafokozó szert. Semmi olyan dolgot sem tettem, amit a többiek sem tettek.


Fotó: AFP

A 2007-ben visszavonult Ullrich, aki a 2000-es Sidney olimpián egy arany és egy ezüst medált szerzett, többször is bizonygatta: „Sosem csaltam biciklisként.”

Számomra csak akkor csalás, amit tettem, ha előnyhöz jutok általa, de erről szó sem volt. Én csak tartani akartam a lépést a többiekkel.”

Az orvost, Fuentest 2013 áprilisában bűnösnek találták, mert professzionális kerékpárosoknak segített. A rendőrségi nyomozás során megtalálták Ullrich vérét is az doktornál.

Ullrich doppingvétsége egy újabb nagy pofont jelent ennek a sportnak, miután a hétszeres Tour de France győztes, Lance Armstrongról is kiderült a közelmúltban, hogy tiltott szereket használt mind a hét címének bezsebelésekor.

Mindketten bűnösök vagyunk. Se jobb, se rosszabb nem vagyok Armstrongnál.” – tette hozzá a német.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik