Sport

Nagy csatára késztetné Berkit a brit tehetség

Max Whitlock (max whitlock)
Max Whitlock (max whitlock)

A britek tornásza, Max Whitlock a hétvégén a jelenlegi legnehezebb lólengésgyakorlatot szeretné bemutatni.

Max Whitlock nem viccel. A londoni olimpián Berki Krisztián és Louis Smith mögött a lólengés döntőjében a harmadik helyen záró tornász a hétvégén, Portugáliában egy 7.300-as kiinduló nehézségi pontszámú gyakorlatot szeretne bemutatni. Ha ez hibátlanul összejönne, az 16.300-as pontszámot érne neki.

Összehasonlításképpen: Berki Londonban egy 6.900-as erősségű gyakorlatot mutatott be, amely végül 16.066-ot és olimpiai aranyat ért. Az eddigi legmagasabb anyagerősségű gyakorlat Berki nagy riválisáé, Smithé volt (7.100).

„Pár évbe beletelhet, mire tökéletesíti a gyakorlatot. Lehet, hogy az év végi világbajnokságon, vagy azt követően, az Európa-bajnokságon még nem fog jól szerepelni, de be kell áldoznia pár tornát ahhoz, hogy Rióban már sikerrel járjon” – mondta a Whitlockot edző Scott Hann.

A 20 esztendős Whitlock elmondta, Berki teljesítménye sarkallta arra, hogy ilyen erős gyakorlatot rakjon össze az edzőivel.

„Versenyeztem már párszor Berki ellen, aki megmutatta, mi kell egy olimpiai aranyéremhez. Ezért is próbálom ki ezt a nehéz gyakorlatot a világkupán, mert ha bejön, akkor nagy segítségemre lehet a jövőbeni versenyeken” – mondta a brit, aki elárulta, párszor már végrehajtotta a gyakorlatot az edzéseken, és nagyon kimerítőnek találta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik