Sport

King James és a Heat a trónon maradt

lebron james (lebron james, )
lebron james (lebron james, )

A Miami Heat megnyerte a hetedik mérkőzést és ezzel megvédte bajnoki címét az NBA nagydöntőjében.

Fotó: AFP

Nem volt könnyű dolga a bajnoknak az idei fináléban, hiszen a San Antonio Spurs többször is meglepte a floridaiakat, így hat meccs után 3-3 volt az állás, vagyis a mindent eldöntő hetedik mérkőzésen derült ki, címvédéssel vagy trónfosztással zárul az idény.

A Heat azonban behúzta az utolsó találkozót, bár a párharcnak ez a felvonása is izgalmasra sikeredett. Ugyanis a Spurs kezdte jobban a meccset, a Miami viszont simán felzárkózott, de meglépni már nem tudott, így fej fej mellett haladtak a csapatok.

A fordulópont a Heat 88-85-ös vezetésénél következett be: Dwyane Wade alig három perccel a lefújás előtt egy duplával ötre növelte a különbséget.

Amikor már csak fél perc volt hátra, James is behúzott egy ziccert (92-88), majd két büntetőt is simán elhelyzett a gyűrűben. A hab a tortán Wade kettese volt az utolsó pillanatokban, így végül 95-88-ra nyert a Heat, és begyűjtötte harmadik bajnoki címét.

A meccs MVP-jének, vagyis legértékesebb játékosának azt a LeBron Jamest választották, aki 37 pontot és 12 lepattanót szerzett. „Jakab király” és Dwyane Wade pedig együtt 60 pontot pakolt fel az eredményjelzőre.

Eredmény – NBA, döntő, 7. mérkőzés

Miami Heat San Antonio Spurs 95-88
A párharcot a Miami nyerte 4-3-ra.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik