Sport

Bevérzett a világbajnok bokszolónő agya

frida wallberg (frida wallerg)
frida wallberg (frida wallerg)

A Frida Wallberg – Diana Prizak bokszmérkőzés súlyos sérüléssel ért véget. A meccset egy magyar bíró, Flórián Béla vezette.

A találkozón abszolút esélyesnek tartották a svéd bokszolónőt, aki harmadik címvédésére készült. Az összecsapást ennek megfelelően kezdte, szépen vitte be az üteseket, de elfáradt az általa diktált iramban, így az amerikai–ausztrál Prazak idővel fölé nőtt.

A nyolcadik menetben pedig lepadlózta Wallberget, akire számolni kellett, majd ezt követően szinte azonnal kiütötte.

A magyar bíró azonnal véget vetett a meccsnek, de a svéd nagypehelysúlyú bajnok nem tudta összeszedni magát. Ezért kórházba szállították, ahol kiderült, bevérzett az agya. Azonnal megműtötték és mesterséges kómában tartották. Azóta felébredt, és nyilatkozatában elmondta, jobban van.

„Nagyon nagy volt az ijedtség, és a tanácstalanság a küzdelmet követően – nyilatkozta Flórián Béla a monokli.com-nak. – Sem a ringorvos, sem a mentős személyzet nem állt a helyzet magaslatán, egyszerűen lefagytak. A látottak alapján mindenki biztos volt Frida győzelmében, és ilyen fordulatra senki nem volt felkészülve. Legalább tíz perc telt el, mire mindenki tette a dolgát, ahogyan kell, és elkezdték a bokszoló stabilizálását. Ekkor kapott csak oxigént! Úgy kellett noszogatni a ringorvost, hogy nézze meg újra a kiütött bokszolót, amikor másokkal együtt láttam, komoly baj van.”

„A leütés után hagytam időt a bokszolónak a regenerálódásra, a tekintete tiszta volt, és reagált az utasításaimra. Az első leütés után még semmilyen észrevehető jele nem volt, hogy a bokszolónővel problémák vannak. A mérkőzést követően senki nem marasztalt el, de engem is megviselt az eset. Immár 23 éve vagyok profi bíró, de hasonló esetet nem éltem át. Jól esnek a külföldi kollégák mailjei is, amelyek együttérzésről tanúskodnak.”

Az első kiütés 21:05-től látható:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik