Sport

Szilágyi gőzerővel készül a csapatversenyre

Szilágyi Áron (szilágyi áron, )
Szilágyi Áron (szilágyi áron, )

Olimpiai bajnokunk nem kesereg sokat a gyengébben sikerült egyéni verseny után. Készül a pénteki csapatversenyre.

Olimpiai bajnok vívónk, Szilágyi Áron számára nem úgy sikerült az egyéni verseny, ahogyan azt előre eltervezte. Már a legjobb 32 között vereséget szenvedett olasz ellenfele ellen.


Szilágyinak fontos a csapatverseny
Fotó: MTI

A csütörtöki nap folyamán Szilágyi a szövetség honlapján beszélt a kemény edzésről és a csapatverseny fontosságáról:

Hosszú edzésen vagyok túl, tudatosan sok vívással készültem a csapatra. Egyrészt bennem maradt jó pár asszó az egyéni versenyen. Másfelől pedig az esetleges rossz formámat úgymond ki akartam vívni magamból. Az Európa-bajnokság ugyanis nagyon fontos verseny a számunkra. A rangja miatt is, és azért, mert dupla szorzóval számít bele a világranglistába, amely alapján összeállítják a budapesti vébé-kiemelést.

A 23 éves sportoló az egyéni verseny sikertelenségéről is említést tett:

Nem akarom magyarázni a bizonyítványt, sem felmenteni magam. Nem vívtam jól, nyernem kellett volna az olasz ellen. A felkészülésem nagyon jól indult, sokáig minden a legnagyobb rendben haladt. Aztán a legrosszabbkor esett ki majdnem egy hét. Tatán elkaptam egy vírusos fertőzést, ami miatt kiesett a legfontosabb időszak. Akkorra terveztük ugyanis a mennyiségi munkát, és a következő hétre a verseny előtti finomhangolást. Így minden elcsúszott, és sajnos, ez jött ki belőle. Nem baj, már holnap javítunk a csapatversenyen.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik