Sport

A legjobb esetben is ötödikek lesznek vívóink

mazza lorenzo (mazza lorenzo)
mazza lorenzo (mazza lorenzo)

Az 5–8. hely valamelyikén végezhet a Szabados Gábor, Szabados Kristóf, Széki Bence, Mazza Lorenzo összeállítású tőrválogatott a zágrábi vívó-Európa-bajnokságon, csakúgy, mint a női kardválogatott.

A csapat a csütörtöki versenynapon előbb legyőzte az ukrán csapatot, majd a negyeddöntőben kikapott a német együttestől. A magyarok nagyszerű vívást mutattak be az esélyesebb ukránokkal szemben, akiket meglepetésre simán, tíztusnyi különbséggel győztek le, elsősorban Széki és Szabados Gábor remeklésének köszönhetően.

A negyeddöntőben a még inkább esélyes németekkel kellett megmérkőzni, és a magyar válogatott annyiban megint borította a papírformát, hogy végig tapadt ellenfelére. Még az utolsó asszóban is előfordult, hogy csak négytusnyi volt a különbség, pedig a német együttesben szerepelt az egyéni győztes, négyszeres egyéni világbajnok Peter Joppich is.

Ezúttal Szabados Kristóf emelkedett ki a csapatból azzal, hogy a találati arányt tekintve plusszal zárt.

A női kardozók között a Márton Anna, Benkó Réka, Varga Dóra, Várhelyi Anna alkotta együttes kiélezett küzdelemben, két tussal maradt alul a lengyelekkel szemben, s az 5-8. helyért zajló következő szakasz első fordulójában az azeriekkel csap össze.

Eredmény – vívó Európa-bajnokság

Férfiak:
a 16 között:
Magyarország–Ukrajna 45-35

a negyeddöntőben:
Lengyelország–Olaszország 45-40
Nagy-Britannia–Franciaország 45-37
Németország–Magyarország 45-37
Oroszország–Csehország 45-30

Nők:
a negyeddöntőben:
Ukrajna-Azerbajdzsán 45-38
Lengyelország-Magyarország 45-43
Olaszország-Franciaország 45-41
Oroszország-Németország 45-41

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik