Sport

Két nyolcadik hely a vívó-Eb-n

vívás (vívás, )
vívás (vívás, )

A női kardcsapat és a férfi párbajtőr-válogatott is a nyolcadik lett a zágrábi vívó-Európa-bajnokságon.

A Márton Anna, Benkó Réka, Várhelyi Anna, Varga Dóra alkotta együttes az 5–8. helyért rendezett szakasz első fordulójában az azeriekkel csapott össze, s négytusos vereséget szenvedett úgy, hogy jórészt az azeriek vezettek.

A csapat utolsó összecsapása a franciákkal szemben korábban egyetlen találattal, 45-44-re alulmaradó németekkel zajlott, akik csak az első asszóban voltak hátrányban, onnantól szinte végig vezettek. Gyorsan elhúztak 20-13-ra, s bár a magyarok szépen visszazárkóztak egy-két-három tusnyira, fordítaniuk nem sikerült. A legközelebb ehhez Benkó állt, aki 37-40-ről egyenlített 41-41-re, az utolsó négy találatot azonban Limbach adta.

A Szabados Gábor, Szabados Kristóf, Széki Bence, Mazza Lorenzo összeállítású együttesnek a németektől elszenvedett negyeddöntős vereség után a csehekkel kellett vívnia az 5–8. helyért zajló csatározások első fordulójában, és bár sokáig a magyaroknál volt az – egyes szakaszokban tetemes – előny, végül két találattal az eredményesen hajrázó csehek bizonyultak jobbnak.

Ezt követte egy sokkal nehezebb feladat, mivel a másik ágon két olyan együttes – az olasz és a francia – csapott össze, amely általában a legjobb négy között szerepel, s nem ritkán nyer is. Ezúttal azonban meglepetésre mindkettő kikapott a negyeddöntőben, így került a magyarok és a csehek mellé, majd kettejük csatáját a franciák nyerték 45-44-re úgy, hogy az olaszok már 44-40-re is vezettek.

A magyaroknak így az olaszokkal kellett összecsapni a hetedik helyért, és ezúttal érvényesült a papírforma a páston: magabiztosan nyert az ellenfél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik