Sport

A Chicago megint hosszabbításban nyert

chicago blackhawks (chicago blackhawks, )
chicago blackhawks (chicago blackhawks, )

A Chicago Blackhawks hosszabbítás után 6-5-re nyert a Boston Bruins otthonában, és 2-2-re egyenlített az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjében.

Az előző találkozóról sérülés miatt kimaradt chicagói szlovák, Marian Hossa vállalta a játékot, így egy ponterős játékossal lett több a vendégek keretében.

Óriási iram jellemezte az egész találkozót, és noha hamar létszámfölénybe került a 2011-es bajnok Boston, mégis gólt kapott: az ugyancsak szlovák Michal Handzus emberhátrányban talált be Brandon Saad szép átadását követően. A hazaiak finn kapusa, Tuukka Rask 129 perc 14 másodperc után kapott gólt. Még ebben a harmadban sikerült az egyenlítés Rich Peverley révén.

A második harmad derekán bő két perc alatt kétszer villant a 2010-es Stanley Kupa-győztes Blackhawks: előbb Jonathan Toews, majd Patrick Kane volt eredményes közelről. Még egy plusz sebességi fokozatba kapcsolt a Bruins, Milan Lucic szépített a kapu torkából, ám 49 másodperc múlva egy villámgyors kontrából Marcus Kruger visszaállította a kétgólos különbséget. Még a szünet előtt Patrice Bergeron emberelőnyben faragott a hátrányból – a pakk a kapu tetejéről pottyant elé -, sőt, a 43. percben ő egyenlített kapáslövésből.

A Blackhawks rendezte sorait, és Bryan Bickell lövését Rask úgy védte, hogy a korong róla a felső kapuvasra, onnan pedig felfelé vágódott. És megint sikerült vezetést szerezni: Patrick Sharp egy kipattanót közelről passzolt a hálóba. A Blackhawks 23 kimaradt emberelőny után tudott betalálni a playoffban.

Ismét gyorsan – 55 másodperc elteltével – jött a válasz: a hátvéd Johnny Boychuk távolról bombázott a kapuba.
Következhetett a döntőben a harmadik hosszabbításos összecsapás: az elsőt a Chicago, a másodikat a Boston nyerte. Ezúttal a Blackhawks járt sikerrel: a 70. percben a védő Brent Seabrook úgy lőtte be a korongot messziről, hogy Toewstől Rask nem látta a kísérletet.

A Bruinsnak ezzel megszakadt a hétmeccses hazai győzelmi sorozata. Az ötödik mérkőzésre magyar idő szerint vasárnap hajnalban kerül sor Chicagóban.

Eredmény – NHL, döntő, 4. mérkőzés

Boston Bruins-Chicago Blackhawks 5-6 (1-1, 2-3, 2-1, 0-1), hosszabbítás után
gól: Peverley (15.), Lucic (35.), Bergeron (38., 43.), Boychuk (53.), illetve Handzus (7.), Toews (27.), Kane (29.), Kruger (36.), Sharp (52.), Seabrook (70.)
A párharc állása: 2-2.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik