Sport

Tom Schneider már két világbajnoki címnél jár idén

Poker(960x640)(9).jpg (póker)
Poker(960x640)(9).jpg (póker)

Fantasztikus teljesítménnyel rukkolt elő idén az amerikai Tom Schneider, egy héten belül két világbajnoki címet is szerzett, mindkettőt H.O.R.S.E. típusú versenyen.

Egy játékos ritkán tud két világbajnoki címig jutni egy naptári évben, Tom Schneidernek ez most mégis sikerült, ráadásul egy héten belül. Elképesztő eredményét az is fényesíti, hogy ugyanabban a nehéz versenyszámban sikerült elérnie ezt a bravúrt – írja a Poker.hu.

Az első torna a 15-ös sorszámú H.O.R.S.E. esemény volt, melyre az 1500 dolláros nevezési díjat 862 játékos fizette be. Közülük jutott döntő asztalra Tom Schneider, akinek erős ellenfelekkel kellett szembenéznie.

A párbajban Qwais Ahmeddel találkozott, aki szintén világbajnoknak mondhatja magát, azonban most esélye sem volt a második címére hajtó Schneiderrel szemben, aki ugyanis ellentmondást nem tűrően gyűjtötte be a WSOP karkötőt.

Hat nappal később rajtolt el a 29-es sorszámú H.O.R.S.E. verseny, mely már ötezer dolláros nevezési díjjal bírt. Ezen a tornán 261-en ültek asztalokhoz, a mezőny viszont még az előzőnél is keményebb volt.

Így külön elismerésre méltó, hogy Schneider itt is döntőbe tudott jutni, ráadásul a legtöbb zsetonnal. Sőt, a fináléban egy percig sem adta ki a vezetést a kezéből, a párbaj szinte itt is már csak formalitás volt.

Négyszeres előnnyel rendelkezett ellenfelével, Benjamin Schollal szemben, aki, bár megpróbált mindent és remekül küzdött, Schneiderrel nem tudott mit kezdeni.

Schneider végül az A-J-6-K-J közös lapokon A-T kombinációval múlta felül Scholl K-Q lapjait, amivel megszerezte idei második karkötőjét is, összességében pedig a negyediket. Nem mellesleg a két tornán 576 ezer dollár kaszált, ami tovább növeli teljesítményének súlyát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik