Sport

Szilágyi Áron: Magamhoz méltatlanul vívtam

Szilagyi-Aron(960x640).jpg (szilágyi áron, )
Szilagyi-Aron(960x640).jpg (szilágyi áron, )

Egyetlen magyar férfi kardozó sem jutott el a negyeddöntőig szerdán a zágrábi vívó Európa-bajnokságon.

A legtovább Gémesi Csanád jutott, de a 16 között már ő is befejezte szereplését, miután szoros asszóban, két tussal kikapott az ukrán Dmitro Bojkótól. Előzőleg a világranglistán harmadik Benedikt Wagneren jutott túl úgy, hogy 11-8-ra még a német vezetett.

Az olimpiai bajnok Szilágyi Áron a legjobb 32 között szenvedett vereséget, az olaszok kevésbé ismert vívójától Enrico Berrétől kapott ki.


Fotó: MTI

“Magamhoz méltatlanul vívtam, nem tudom, minek köszönhető ez a teljesítmény. Már a csapatversenyen javítanom kell, a világbajnokságon pedig elfeledtetni ezt az egyéni Eb-t” – így Szilágyi, aki az idei Világkupa-versenyeken három bronz-, egy ezüst- és egy aranyérmet szerzett.

Szatmári Andrásnak és Iliász Nikolásznak már a 64 között is vívnia kellett, előbbi kikapott spanyol ellenfelétől, utóbbi török riválisát még simán verte, de aztán a 32 között az orosz Kamil Ibragimovval már nem bírt.

“Áron az olasz erőszakos, de egysíkú vívásával nem tudott mit kezdeni. A felkészülése sem sikerült igazán jól, egy betegség épp az utolsó napokat hátráltatta, látszott is a formáján. A vébéig ki kell javítani a hibákat, remélem, ez menni fog” – értékelt Somlai Béla vezetőedző.

Eredmények – férfi kard:

A 64 között:

Iliász Nikolász-Caglayan Nehir Firat (török) 15-7
Fernando Casares (spanyol)-Szatmári András 15-14

A 32 között:

Gémesi Csanád-Benedikt Wagner (német) 15-13
Enrico Berre (olasz)-Szilágyi Áron 15-11
Kamil Ibragimov (orosz)-Iliász 15-7

A 16 között:

Dmitro Bojko (ukrán)-Gémesi 15-13

Gémesi 12., Szilágyi 18., Iliász 27., Szatmári 37. lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik