Sport

Nem légiós védi a fehérvári kaput

Balizs-Bence(960x640)(1).jpg (bálizs bence, )
Balizs-Bence(960x640)(1).jpg (bálizs bence, )

Két fiatal magyar hálóőrrel indul a következő szezonban az osztrák jégkorongbajnokságban a SAPA Fehérvár AV19 csapata.

Az eredeti tervekkel ellentétben nem hívtak külföldi kapust a fehérvári hokicsapatba: Rajna Miklós és Bálizs Bence áll majd a kapuban.

„Úgy döntöttünk, a szezon elején megkapja a bizalmat a két fiatal kapusunk, a többi rajtuk múlik. A menedzsment ezért hétről hatra csökkentette az igazolandó légiósok számát” – mondta Ocskay Gábor a Jégkorongblognak.

Fotó: MTI / Vajda János

A 23 éves Bálizs Bence nem túl jó szezont tudhat a háta mögött. Tavaly ő védte a magyar válogatott kapuját a ljubljanai divízió I-es világbajnokságon és a budapesti olimpiai selejtezőtornán is. A válogatott élére idén januárban Rich Chernomaz azonban nem neki, hanem klubtársának, a 21 éves Rajna Miklósnak szavazott bizalmat a budapesti vb-n Szuper Levente mellett. Éppen ezért Brunya azt a célt tűzte ki maga elé, hogy jövőre visszaküzdje magát a válogatottba.

Bálizs Bence a Sportklub híradójának azt is elmondta, hogy az idei év tapasztalataiból kiindulva ehhez az szükséges, hogy több meccsen védjen. Erre pedig Rajna Miklóssal megkapták a lehetőséget a vezetőségtől. A szezonban a csapat elé kitűzött célokról azt mondta, nagyon boldog lenne, ha bejutnának a rájátszásba, és ha ehhez ő is sokat hozzá tudna tenni. A Volán immáron első számú kapusát egyébként megkereste külföldi csapat, mégis az egyéves hosszabbítás mellett döntött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik