Sport

Ennél izgalmasabb már nem is lehetne az NBA-döntő

miami san antonio spurs (miami heat, san antonio spurs, )
miami san antonio spurs (miami heat, san antonio spurs, )

A hetedik mérkőzésen dől el a bajnoki cím sorsa az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban.

20 másodperc. Nagyjából ennyi választotta el a Sant Antonio Spurst attól, hogy Miamiban megnyerje a hatodik mérkőzést, ezzel a bajnoki címet is. A címvédő Heat ugyanis hiába dolgozta le tetemes (13 pont a harmadik negyedben) hátrányát a hajráig, szűk 20 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt kétpontos előnyben két büntetőhöz jutott a Spurs, Kawhi Leonard azonban csak az egyiket tudta értékesíteni.

A Miaminak így maradt még esélye az egyenlítésre, Ray Allen pedig egy egészen elképesztő hármassal hosszabbításra mentette a mérkőzést. Hiába, a triplagyárost éppen ezért édesgette magához a floridai alakulat.


Ray Allen nagyon fontos kosarat szerzett
Fotó: AFP

A ráadásban már a Miaminak jött ki a lépés, végül 103-100-ra nyert, hiába Tim Duncan 30, Leonard 22 és Tony Parker 19 pontja a túloldalon. A döntés így az utolsó, hetedik mérkőzésre maradt az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

LeBron James újra magára talált, a mérkőzés hevében a már-már védjegyévé váló fejpánttól megválva 32 pontig (ebből 18 a negyedik negyedben!), 11 asszisztig és 10 lepattanóig jutott, azaz tripla-duplát ért el. Természetesen a többiek is kivették a részüket a sikerből, Mario Chalmers 20 ponttal zárt, Dwyane Wade 14-et dobott a közösbe pár bravúrkosárral megfűszerezve, Chris Bosh 10 pontot és 11 lepattanót szorgoskodott össze, na meg egy nagyon fontos blokkot a találkozó legutolsó momentumaként. Mike Miller pedig egy ízben úgy dobott kosarat, hogy előtte elhagyta az egyik cipőjét.

Jó meccs volt.

Eredmény – NBA-döntő, 6. mérkőzés

Miami Heat San Antonio Spurs 103-100, hosszabbításban

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik