Sport

Amerikai focistát faragtak volna Beckhamből

david-beckham(210x140)(2).jpg (david beckham, )
david-beckham(210x140)(2).jpg (david beckham, )

Még az USA-ban töltött idő alatt hívták meg NFL-es próbajátékra az angol labdarúgót.

A tengerentúli profi amerikafutball-liga egyik játékosmegfigyelője érdeklődött a focistánál, hogy nem lenne-e kedve kipróbálni magát az amerikai profik között. Természetesen rúgó posztra szerették volna elcsábítani az akkor még az L.A. Galaxy sorait erősítő David Beckhamet – számolt be az angol Daily Mirror.

Elsőre talán nevetségesnek tűnik az ötlet, a hír pedig kacsának, de több érv is szól mellette. Az első, és talán legfontosabb: Beckham jobb lába. A játékos mestere volt a pontos, hosszú passzoknak is, kiváló szabadrúgásai mellett. Hétről hétre bizonyította, hogy képes lenne akár 36 és fél méteres távolságról eltalálni a kaput (egy profi rúgónak ilyen messziről kell tudnia jól célozni). Nem utolsó szempont azt sem, hogy óriási plusz reklámbevételt jelentett volna, ha sikerül leszerződtetni.

Fotó: AFP

Beckham azonban visszautasította a felkérést, mert úgy érezte, nem neki való feladat. Talán meggondolja magát a következő pár hónapban – reménykedett az angol lapnak névtelenül nyilatkozó hollywoodi forrás.

Egyébként nem teljesen ismeretlen számára a sportág és a labda sem: egy évtizede Jonny Wilkinsonnal, az angolok ikonikus rögbijátékosával szerepelt egy reklámban, és mutatták be egymásnak tudásukat a másik szakterületén.

Emellett Beckham szerepelt egy sportmárkának a kétféle focit „ütköztető” kampányában is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik