Sport

Műteni kell a pólóválogatott csapatkapitányát

Varga Dániel (varga dániel, )
Varga Dániel (varga dániel, )

Szinte biztos, hogy Varga Dániel nem utazhat el a többiekkel a barcelonai világbajnokságra.

Szomorú hírről számolt be a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) hivatalos honlapja: Varga Dániel súlyosan megsérült. A pólós a cseljabinszki Világliga Szuperdöntőjének a fináléjában dőlt ki (Szerbia nyert 12-7-re), a második negyedben akadt bele a jobb kezének középső ujja az egyik ellenfél nadrágjába.

A válogatott hétfői hazaérkezését követően egyből orvosi vizsgálaton vett részt, ahol kiderült, úgynevezett szakításos törést szenvedett. Szerdán már meg is operálják a nemzeti csapat egyik legjobbját, a csapatkapitányt, a teljes felépülés pedig 6-8 hetet vesz igénybe – mondta el a waterpolo.hu-nak a válogatott csapatorvosa, dr. Gábor Antal. Mindez azt jelenti, hogy Vargának ki kell hagynia a barcelonai vízilabda-világbajnokságot.

„Kedd reggelig bíztunk benne, hogy nincs nagy gond, és reméltük, hogy legalább ha labda nélkül is, de tud velünk edzeni, és a vb-re rendbe jön az ujja. Sok szakmai kérdést felvet a kiválása, hiszen megüresedett a rosszkéz-pozíció, változtatni kell a szerkezeten. A pótlására megoldást kell találnunk, vagy legalább arra a posztra, ahonnan átkerül valaki az ő oldalára. Ráadásul fél éve Dani a csapatkapitány, így duplán fájó a kiesése” – mondta Benedek Tibor, a válogatott szövetségi kapitánya is, aki elárulta, Varga sportemberhez méltóan vissza akart állni a szerbek elleni mérkőzésbe, de ő nem engedte neki.

A csapatkapitány a sérülés és az előzetesen megállapított felépülési idő ellenére bízik abban, hogy mégis a medencéből és nem csak a partról segítheti társait: „Optimista vagyok, minden majd a műtét után dől el. Nagyon remélem, hogy mégis ott lehetek majd a világbajnokságon.”

Egy másik játékosunk, Gór-Nagy Miklós is kidőlt 1-2 hétre a sorból, neki a bal hüvelykujja rándult meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik