Sport

Eb-aranyat nyert a Kovács, Janics duó

douchev-janics natasa (douchev-janics natasa, )
douchev-janics natasa (douchev-janics natasa, )

A kajak-kenu Európa-bajnokság zárónapjának délutáni döntőiben Takács Kincső bronzérmet szerzett, Janics Natasa pedig előbb egy bronzot, majd egy aranyat is begyűjtött.

Délelőtt igaz, nem sikerült aranyérmet szereznie a magyar küldöttségnek, de két ezüst és két bronz is összejött, így nincs ok a panaszra. 

A délutáni programot rögtön egy magyar érem nyitotta – a 200-as döntőket rendezték -, hiszen női kenu egyesben Takács Kincső remek evezéssel harmadik helyen zárt, így bronzérmet szerzett.

Douchev-Janics Natasa egyesben egyértelműen esélyes volt az aranyra, és nem volt ott a mezőnyben Benedek Dalma sem, így minden adott volt a jó szerepléshez.

A lengyel és a portugál hölgy is jobb volt, mint Janics a rövid távon, így végül csak a dobogó legalsó foka jött össze számára.

Férfi kajak egyesben Tótka Sándor sprintelt a cél felé, teljesen együtt haladt a mezőny, de az utolsó méterekre elfáradt, így csak a 9. lett.

Douchev-Janics Natasa nem pihenhetett sokat, hiszen Kovács Katalin mögött kettesben is megmutatta magát 200-on. A remek rajtnak köszönhetően a mezőny elején haladtak, és fej-fej mellett eveztek a lengyelekkel és a szerbekkel. Végül ha pár centivel is, de elsőként értek célba, így aranyérmet szereztek!

Férfi kenu kettesben Horváth Gábor és Bozsik Attila nagyon jó időt evezve negyedik helyen értek célba.

200 méteren a Horváth Bence, Szomolányi Máté kajak kettes a hetedik helyen végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik