Sport

Először nyert tornát idén Federer

roger federer (roger federer, )
roger federer (roger federer, )

A svájci klasszis három játszmában győzött orosz ellenfele ellen. A birminghami női tornán nem sikerült a bravúr a 16 éves Vekicnek.

Megszerezte idei első tornagyőzelmét a svájci Roger Federer. A hallei füves pályás torna döntőjében az orosz Mikhail Youzhny három szettes meccsre tudta kényszeríteni Federert, legyőznie azonban nem sikerült.  Az első játszmát még tie-break után az esélytelenebbnek tartott orosz nyerte, ám a második és a harmadik szettben a torna első kiemeltje egyszer-egyszer elvette ellenfele adogatását, így 2011 után újra megnyerte a Gerry Weber Opent, összességében pedig hatodszor.

A 31 éves teniszező így győzelemmel hangolt a június 24.-én kezdődő wimbledoni Grand Slam tornára, amelyen már hét alkalommal diadalmaskodott.

A nőknél a vasárnapi nap folyamán rendeztek a birminghami – szintén füves pályás – torna fináléját. A szlovák Daniela Hantuchova legyőzte a mindössze 16 éves és a világranglista 350. helyén álló horvát Donna Vekicet.  A szlovák hölgy az első szettet rövidítésben megnyerte majd a második játszmában az sem zavarta meg, hogy elvesztette az adogatását – rögtön utána visszanyerte azt. Az utolsó játék során ismét Hantuchova bizonyult jobbnak fogadóként, megnyerve ezzel a tornát.

Eredmények-női és férfi tenisztorna

WTA-torna Birmingham döntő

Daniela Hantuchova – Donna Vekic 7-6 6-4

ATP-torna Halle döntő

Roger Federer – Mikhail Youzhny 6-7 6-3 6-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik